“До момента има само две оферти за заместваща платформа на

...
“До момента има само две оферти за заместваща платформа на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев сащиса народа с истината за изтребителите: Никак няма да се хареса…

“До момента има единствено две предложения за заместваща платформа на българските изтребители МиГ-29 и цената по никакъв начин няма да се хареса на народните представители “, разгласи президентът Румен Радев. Той акцентира, че получените предложения са единствено тези, макар многократните му настоявания на най-високо политическо равнище към редица страни, както и след голям брой писма и настоявания от Министерството на защитата.
„ През месец март предходната година срещата на върха на НАТО в Брюксел аз сложих намерено пред всички съдружници – на американския президент Байдън и на други водачи от НАТО искане за даване на помощ – изтребители втора употреба, тъй че ние да запълним тази празнота от възможното прекъсване на употреба на самолетите МиГ-29 до приемане и въвеждане в оперативна употреба на Ф-16 “, съобщи президентът.
Държавният глава разяснява, че по този начин наречените триъгълни покупко-продажби за въоръжение не вземат решение казуса с защитата на българското въздушно пространство, предава Блиц. Той прикани идващият парламент и държавно управление да създадат всичко допустимо българските летци да имат модерни изтребители:
„ Не да ги чакаме не знам към този момент какъв брой години, тъй като партиите и Народното събрание би трябвало да извършват законите, които са приели, а там ясно написа в закона за защитата и въоръжените сили, че българската войска охранява нашето въздушно пространство независимо или взаимно с нашите съдружници, само че не без нашите военновъздушни сили “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР