До края на седмицата в ЦИК ще бъдат взети първите

...
До края на седмицата в ЦИК ще бъдат взети първите
Коментари Харесай

ЦИК решава за вота в чужбина. Ето кога

До края на седмицата в ЦИК ще бъдат взети първите решения по отношение на идните предварителни парламентарни избори. Това съобщи председателката на Централната изборна комисия Камелия Нейкова пред публицисти, след представянето на актуализирания уебсайт на Народното събрание.

Първото решение, което ще бъде взето, е обвързвано с изискванията и реда за гласоподаване отвън страната. Ще би трябвало да бъде направен разбор, който да откри коко машини за гласоподаване са нужни за чужбина. У нас те евентуално ще бъдат същия брой като на изборите на 4 април. Трябва да се реши и къде ще бъдат съхранявани тези машини и какво е тяхното правно положение.

Нейкова съобщи, че няма промени в Изборния кодекс във връзка с това къде ще гласоподават жителите. Те ще могат да правят това по непрекъснат или по сегашен адрес.

Новото е, че заявките за гласоподаване по сегашен адрес ще могат да бъдат подавани посредством страницата на Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “ (ГРАО), като към този момент няма да се изисква електронен автограф, както беше до момента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР