До края на седмицата просветното министерство ще предложи законови промени

...
До края на седмицата просветното министерство ще предложи законови промени
Коментари Харесай

МОН ще пресича опитите за политизация в образователната система

До края на седмицата просветното министерство ще предложи законови промени за цялостна деполитизация и департизация на системата на образованието, заяви отрасловият длъжностен министър проф. Николай Денков. Неотдавна той уточни, че повече от 1/3 от шефовете на районните ръководства по образованието са били ангажирани с партийна активност по време на предизборната акция за 45-тото Народно заседание, като в ръководствата сега текат инспекции.

Напълно недопустимо е партии да влизат в учебно заведение и да организират партийна агитация, без значение кои са партиите, разяснява министър Денков. Той заяви още, че сега привършва първата серия от инспекции в районните ръководства на образованието.

Предложенията за промени, целящи деполитизация на системата на образованието, ще станат факт с план за смяна на Закона за предучилищното и учебното обучение:

„ Ние ще го предложим като допълнение изменение на закона, един месец има обществено разискване, след което, като се сформира новото Народно заседание, Министерският съвет може да одобри това допълнение изменение на закона, и да го предложи на новото Народно заседание “, изясни той.

Важно е какво ще решат партиите в Народното събрание, това е тяхно решение. Проверките в районните ръководства на образованието са сложни, посочи министър Денков. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР