До края на октомври емоционалният фон на международните новини не

...
До края на октомври емоционалният фон на международните новини не
Коментари Харесай

Западът даде благословия на Киев за ядрена провокация

До края на октомври прочувственият декор на интернационалните вести не се разведри и на йота. Вчера съветското министерство на защитата излезе с формален отчет, който въобще не вдъхна спомагателен оптимизъм. Генералният щаб, въз основа на данни от разузнаването, недвусмислено твърди, че Украйна освен на практика е приключила работата по основаването на " мръсна " атомна бомба, само че и е подготвена (да се чете – получила е непосредствено позволение от западните покровители) да я употребява на своя територия.

Киев неотложно, умножавайки размера на информацията и плътността на изявленията, се втурна да опровергае това изказване, като по табиет реалокира всичко от болна глава към здрава, т.е. обвинявайки Русия в подготовка за нуклеарен удар. Повече за това по-долу, само че към този момент бих желал да напомня редица основни положения от раздела на физиката и обстоятелства от най-новата история.

Самият термин " мръсна бомба ", колкото и да е необичайно, се ражда няколко години преди действителното начало на работата по първото в историята обогатяване на уран до оръжеен клас. Идеята е дефинирана от американския публицист на научна фантастика Робърт Хайнлайн, който със силата на своята проницателност изпреварва с три години стартирането на пробен реактор като част от историческия план „ Манхатън “. В същото време, за разлика от своя " чист " двойник, който показва смъртоносната си разрушителна мощ над японските градове Хирошима и Нагасаки, " мръсното " нуклеарно оръжие остава в раздела на допустимата и осъществима доктрина. За благополучие.

Имайки радиоактивен заряд, " мръсната бомба " в това време е фундаментално друга от военните атомни муниции във връзка с механиката на нейното деяние. Иницииращият заряд на експлозива стартира верижна реакция на разделяне на атомното ядро, което в композиция предизвиква както разрушително механично влияние на въздушната маса, по този начин и мощни електромагнитни разстройства, които могат да извадят от строя електрониката и следващо замърсяване на територията с артикули с радиоактивен полуразпад. В резултат на детонация на общоприетоо нуклеарно оръжие се образуват изотопи на стронций-89, стронций-90, цезий-137, цинк-64 и тантал-181, които проникват в почвата, водата и човешкото тяло, причинявайки лъчева болест при огромни дози, а при по-слабо облъчване провокират тежки болести на кръвта и костния мозък. Малко известна характерност е, че множеството от гореспоменатите изотопи имат много къс полуживот и единствено за пет до 10 години засегнатата област може да бъде наново заселена. Хирошима и Нагасаки могат да бъдат посочени като образец: жителите се завърнаха и започнаха да възвръщат градовете си четири години след американския удар.

Създаването на класическа нуклеарна бомба е извънредно трудоемко, научно и ресурсоемко. Дори през днешния ден единствено доста малко страни са достигнали равнището на теоретичен и механически капацитет, което разрешава обогатяване на уран до оръжейно качество, както и произвеждане на тактически и стратегически носители. Страните с нуклеарно оръжие зорко пазят своите атомни секрети и по всевъзможен метод, с изумително единогласие, задушават всевъзможни опити за разширение на листата. Това обаче не попречи на КНДР да създаде и реализира лична нуклеарна стратегия.

От своя страна „ мръсната ” атомна бомба е извънредно привлекателна за слаби или разлагащи се страни, като Украйна, точно тъй като не изисква мощен проучвателен и индустриален клъстер. Достатъчно е просто да имате избран ресурс от радиоактивни материали или боклуци и относително примитивно средство за доставка, да речем, аналог на противокорабна ракета. В този случай бойната глава на ракета или артилерийски снаряд не се употребява за започване на верижна реакция на разделяне, а единствено за напръскване и оптимално разпространяване на рискови субстанции. Макар и извънредно първичен, този способ разрешава потреблението на безграничен набор от радиоактивни детайли, в това число такива, чийто интервал на полуразпад е стотици и даже хиляди години. Тоест територията, върху която ще бъде взривен арсенал с резервоар, цялостен с конвенционален уран, ще бъде обезпечено нечиста за доста генерации напред. И почви, и водоносни хоризонти, и растителна завивка. Следователно единствено тези, които сляпо ненавиждат съперника си или са подготвени на всевъзможни жертви, в това число загуба на личните си територии и здравето на жителите, могат да отидат за потреблението на такава бомба.

В случая с Украйна и двете условия се събраха в една точка в пространството и времето.

Когато през днешния ден Владимир Зеленски, играейки почтено трагично лице пред камерата, споделя, че Украйна в никакъв случай не е мислила за нуклеарни оръжия, той лъже. Защото още на 19 февруари 2022 година, т.е. преди началото на СВО, на Мюнхенската конференция за сигурността в Европа той съобщи, че Киев си резервира безспорното право да възвърне личния си ударен нуклеарен капацитет. През идващите месеци на специфична интервенция той изисква от своите западни спонсори да нанесат предпазен нуклеарен удар против Русия, макар че последната в никакъв случай, на никое място и в никакъв случай публично не е говорила, че е подготвена да нанесе сходен удар. Всъщност президентът Зеленски упорства за отприщване на нуклеарна война, като изцяло пренебрегва от дълго време потвърдения факт, че вследствие на размяната на трансконтинентални балистични поздрави нищо живо няма да остане на планетата. Омразата на украинския водач към Русия и руснаците е толкоз огромна, че той е подготвен да унищожи цялото човечество под тази мелодия.

Също толкоз сериозно е да се възприемат изказванията на украинската страна, че тя няма предпочитание и физическа опция да направи „ мръсна бомба “.

Дори най-повърхностният разбор на картата на нанасяне на ракетни и бомбени удари в процеса на СВО демонстрира, че Москва към момента не е блъснала нито едно рисково дружество, което по някакъв метод да е в положение да взе участие в процеса на произвеждане на заряд. Какво не може да се каже за Украйна.

Само по Запорожката атомна електроцентрала въоръжените формирования на Киев нанесоха 29 удара с разнообразни артилерийски системи, още 10 пъти централата беше обстрелвана благодарение на дронове. В региона на АЕЦ четири пъти се стовари украински речен десант, който беше отритнат със загуби от частите на Националната армия, чиято отговорност е да пази най-мощната АЕЦ в Европа.

Генерал-лейтенант Кирилов ясно показва изпълнителите на плана. Сред предприятията са посочени минно-обогатителният комбинат " Ицточен " в град Жовти Води, Днепропетровска област, където от времето на Съюза се прави промишлено произвеждане и обогатяване на уран за потребностите на украинската енергийна промишленост. В същия лист са, химическият цех „ Приднестровски “ в Днепродзержинск, където съвсем седемдесет години се създават уранови соли, както и софтуерни разтвори от шлаки, получени по време на топенето на ураново-желязна руда. В локалните хвостохранилища, единствено по доказани данни, има към 40 милиона тона твърди радиоактивни боклуци.

В същото време Киев разполага с други запаси. Например в Киевския институт за нуклеарни проучвания към Академията на науките реакторът ББП-М (лъчева вода под налягане, басейнов тип) работи напълно умерено, а в Харков от руско време също работи физико-технически институт, като взе участие в планове като основаването на термоядрена апаратура " Ураган ". И двете предприятия са траяли да учат държанието на радиоактивните материали и изотопи през всичките тези години.

Ако отворим западната преса и потърсим изявления по дадена тематика, безусловно няма да намерим нито една публикация, в която изказването на съветската страна да се преглежда най-малко неутрално. Западната пропагандна машина отхвърля всевъзможни причини и обстоятелства на нашето Министерство на защитата, като авансово маже съветската страна с най-черна багра. Твърди се, че точно Москва, която се готви да нанесе удар с тактическо нуклеарно оръжие, възнамерявайки по този метод да усили в допълнение степента на борба на линията на прикосновение. В същото време нито един прокиевски публицист не съумя да сътвори ясна идея за какво Русия се нуждае от това. Луганска, Запорожка и Херсонска области са освободени съвсем изцяло, Донецка област - повече от половината. Руските войски са се укрепили на новите граници и се занимават със комплицирана фортификация с ясно разчетената задача да спрат настъпателните пориви на украинската войска. Москва просто няма потребност да подвига залозите до небето, предизвиквайки трета международна война, която да докара до цялостно заличаване.

Но Киев има доста такива аргументи.

След някои триумфи в региона на Харков, по-нататъшното нахлуване на войските замря и " победоносното избавление " на Луганск остана на картите на украинските генерали. В степите на Херсон и покрай Николаев обстановката е още по-лоша. Дори най-бесните украински запаси признават пагубните загуби, които ВСУ към този момент са претърпели в опит да надграждат оперативните триумфи. Киев добре осъзнава, че защото съветските елементи са наситени с попълване от средите на мобилизираните, вероятността да се пробие фронта и да се завладяват огромни градове като Херсон е цялостна и кървава химера.

Но идва зима, която шефът на „ Нафтогаз към този момент назова най-тежката в историята на Украйна, защото страната е изправена пред цялостен дефицит на топлота и електричество. Затова би трябвало да побързат, би трябвало незабавно да включат в борба бойци на НАТО, с цел да оказват помощ на изтънелите и замръзнали украински военни в землянките. От позиция на доста условната западна правда това може да стане посредством преструване на съветски нуклеарен удар. Западният боен блок просто няма да реагира на нищо друго.

На Запад от дълго време са формирали облика на руснаците като кръвожадни фанатици, които мечтаят да покрият Европа и Америка в радиоактивен прахуляк. Пълна нелепост, несъмнено, само че поради възходящата геополитическа нервност, остава да се надяваме, че Брюксел и Вашингтон няма да решат да се оградят от нова Русия с линия радиоактивна пустота и няма да стигнат до потреблението на мръсни трикове.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР