До края на годината Европейската агенция по лекарствата може да

...
До края на годината Европейската агенция по лекарствата може да
Коментари Харесай

Габриел каза кога ще имаме ваксина

До края на годината Европейската организация по медикаментите може да сертифицира ваксина. Това заяви българският еврокомисар Мария Габриел в ефира на Нова тв. И посочи, че реалистично у нас медикаментът в две дози ще се появи през април.

„ Европейската организация по медикаментите към този момент проучва данните за имунизациите на двете компании, които оповестиха, че имунизациите им против COVID-19 са високо ефикасни. Реалистично е до края на годината да се сертифицира претендент за ваксина. Това обаче не значи, че още на идващия ден имунизацията ще е разполагаем. Трябва да се вземат под внимание редица фактори, като да вземем за пример методите за предпазване ”, сподели Габриел. По думите й всички страни на Европейски Съюз, едновременно, съразмерно на тяхното население, ще получат достъп до медикамента. Това важи и за България, защото се договаря с производителя от името на евроблока.

„ Няма по какъв начин да се изчислят разноските за имунизацията все още, защото към момента няма изясненост, който ще е доставчикът. Към момента сумите варират ”, съобщи еврокомисар Габриел.„ Ваксината против COVID-19  ще бъде безвъзмездна и налична ”, уточни тя.

Габриел описа и по какъв начин е минала през болестта от Ковид-19. " Не беше леко. Но това, че прекосих през ковид добре, се държи на българските лекари. Бях в България. И споделям, че би трябвало да пазим нашите лекари ", съобщи еврокомисарят. " Мерките в България са съответни. Дори и в страни с цялостен локдаун виждаме, че случаите не понижават ", заключи Габриел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР