До края на деня или най-късно утре сутринта се очаква

...
До края на деня или най-късно утре сутринта се очаква
Коментари Харесай

Обработват всички протоколи до утре сутринта

До края на деня или най-късно на следващия ден сутринта се чака да бъдат обработени всички изборни протоколи, заяви тази заран пред БНР представителят на ЦИК Александър Андреев.

Към момента са обработени 61% от протоколите на секционните изборни комисии. Всички протоколи от чужбина, като се изключи тези от Лос Анджелис, също са пристигнали.

„ За оповестяването на окончателните резултати и определянето на мандатите, ЦИК има 5-дневен период от изборите “, уточни представителят на Комисията.

„ След като бъдат избрани мандатите за всяка от политическите сили, които ще влязат в Екологичен потенциал от България, тогава на основата на преференциите кандидатските листи ще бъдат обособени в два листата – А и Б, които демонстрират кои претенденти са съумели да разместят листата и да се качат напред. Въз основа на лист А ще бъдат избрани претендентите, които ще влязат в Народното събрание “, сподели той.

Андреев регистрира, че предвид на получените тъжби в ЦИК изборният ден е протекъл умерено: „ Вярно е, че на избрани места във връзка с машините имаше усложнения и забавяния в работата им, на други места прекъснаха, само че те са пренебрежимо дребни спрямо огромния брой. Тези 10-12 случая, в които е прекъснато гласуването с машините са един доста невисок % от общия брой “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР