До:Ген. Румен Радев, президент на Република БългарияНационалния координатор за борба

...
До:Ген. Румен Радев, президент на Република БългарияНационалния координатор за борба
Коментари Харесай

Спрете пропагандата на фашизма!

До:

Ген. Румен Радев, президент на Република България

Националния координатор за битка с антисемитизма

Министър-председателя на Република България

Главния прокурор на Република България

Съвета за електронни медии

Европейската комисия и Европейския парламент

Копие до средствата за всеобща информация

В последно време в България зачестиха деянията на крайнодесен екстремизъм. На 20 и 21 април неофашисти от цяла Европа още веднъж се събраха в София с дейното присъединяване на Българския народен съюз, уредник на годишния Луковмарш. Формалният мотив бе полемиката " Заедно за Европа на отечествата ", а очевидният мотив е рожденият ден на Адолф Хитлер.

Обществената среда у нас явно е удобна, с цел да идват тук непознати неофашистки групировки, поканени от следовниците на нациста Христо Луков, които над 15 години организират необезпокоявани в столицата ни сякаш неразрешеното от Столичната община и от Министерство на вътрешните работи шествие " Луковмарш ".

Напълно естествено е наши и непознати неофашисти да се усещат като вкъщи си в столица на страна, в която антифашистите не са приети за участници във Втората международна война, където се разрешава построяването на фашистки монумент в центъра на града, където се рисуват свастики по стени и монументи, а депутати и държавни чиновници се майтапят с нацистки поздрави в своите фотосесии. Не е без значение и позорният факт, че хора, наказани за фашистките репресии, за жестоки убийства, се празнуват като " жертви на комунизма " и даже се почитат като някакъв хайлайф.

Днес, 6.05.2019 година, на формален празник " публичната " Българска национална телевизия от 9.30 до 9.35 часа излъчи обширен материал, в който жестоко и безпардонно се посочваха фашистки свастики, знаци на Секретен сътрудник и вермахта, нагръдни оценки на Секретен сътрудник и на фашистки генерали - под предлог, че ще се случи неповторимото събитие в парада да дефилира военна техника от Втората международна война. Разбира се, с изключение на профашистки материалът е за следващ път и тесногръд, тъй като военната техника във Втората международна война не е единствено немска и не е единствено с фашистки знаци и знаци.

Градският съвет на БАС - София-град показва своето надълбоко отвращение, изрично неприемане на сходно неприемливо държание и упорства за реакция и наказания от съответните институции, както и ясни гаранции тази манифестация на фашистките знаци по Българска национална телевизия и българските медии да не бъде повече допускана!

Настояваме:

1. Всички държавни институции, свързани с провеждането на парада, да изразят изрично мнение за излъчения материал за парада от Българска национална телевизия.

2. Министерството на защитата да се разграничи от включването на фашистката символика в подготовката на парада и да в профил висшия си служител, поддръжник на фашистката бойна техника и снимащ се пред немски танк с фашисткия си привет.

3. Главният прокурор да разпореди следствие и да изиска санкции за всички отговорни длъжностни лица.

4. Съветът за електронни медии да проверява случая, строго да глоби причинителите на нарушаванията - медия и длъжностни лица, и да предприеме действителни дейности за недопускане на последващи сходни пропаганди на фашистката символика.

5. Европейската комисия, Европейският парламент и европейските институции да излязат със мнение по отношение на неприемливата за европейските страни агитация на фашистки знаци в български национални, публични, електронни медии и да упорстват за прекратяване на опитите за замяна и подправяне на историята в България посредством отказване на фашизма и отказване на антифашистката битка и на жертвите на фашизма.

Председател на Градски съвет на

Български антифашистки съюз - София:

Борис Цветков
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР