До една седмица ще бъде завършено кръстовището на улица Царевец“

...
До една седмица ще бъде завършено кръстовището на улица Царевец“
Коментари Харесай

Радост за шофьорите: До седмица отварят важно кръстовище в Пловдив

До една седмица ще бъде приключено кръстовището на улица „ Царевец “ с бул. „ Хаджи Димитър “ и придвижването ще бъде възобновено. Радостната вест заяви представителят на ВиК-Пловдив Йордан Чемишев.
В сектора се поставят тръбите на Южния обходен колектор. След довеждане докрай на дейностите по това кръстовище ще се продължи работата от ул. „ Солунска “ към „ Пещерско шосе “. Пътят ще бъде оптимално отворен за трафика, дават обещание от строителната компания, която извършва обекта.
Трасето на колектора е проектирано да минава през някогашния базар. Временните преместваеми обекти от дълго време са отстранени и секторът е квалифициран за строителни действия. След полагането на тръбите тук ще бъде направено още едно двулентово платно. В източната половина на „ Царевец “ ще се вършат байпаси към страничните улички и единствено до момента в който се работи там краткотрайно ще се стопира придвижването.
Южният обходен колектор в сектора на пробива „ Модър – Царевец “ е приключен след доста страдания и зорища. Строителят на оборудването е отворил поле за работа на другата строителна компания, която работи по автомобилния проход под софийската жп линия.
Изграждането на Южния обходен колектор е част от изпълнявания от ВиК план „ Инженеринг – планиране, строителство и авторски контрол на обект „ Реконструкция и създаване на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив “. Трасето на тръбата минава от кръстовището на „ Пещерско шосе “ по ул. „ Царевец “, по ул. „ Модър “ около Транспортна болница, по бул. „ Александър Стамболийски “ и ул. „ Нестор Абаджиев “ в регион „ Тракия “, с цел да се включи в пречиствателната станция. Изграждат се отклонения по улиците „ Петър Стоев “ и „ Пере Тошев “. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „ Еко Проект – Пловдив “ с участници: „ Интерхолд “ ЕООД, „ ТЕС Кънстракшън Груп “ ЕООД („ Парсек груп “) и „ ВиК Инфраструктурно планиране “ ЕООД.
Дължината на целия обходен колектор е над 12 км. Работата по неговото създаване и възобновяване на пътната инфраструктура би трябвало да завърши до края на 2024 година. По бул. „ Александър Стамболийски остават малко довършителни действия, изясни Чемишев. За да се съблюдава крайният период обаче в новия програмен интервал ще бъдат включени още 3-4 строителни групи в работата по оборудването към жр „ Тракия “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР