До две седмици проблемите с електронните рецепти ще бъдат решени,

...
До две седмици проблемите с електронните рецепти ще бъдат решени,
Коментари Харесай

Министър Хинков с обещание към народа: До две седмици проблемите ще бъдат решени

До две седмици проблемите с електронните предписания ще бъдат решени, кодовете на медикаментите към този момент са обединени и това ще улесни процедурата за аптеките, само че тази промяна няма да се върне обратно. Това заяви в курорта „ Златни пясъци “ край Варна здравният министър Христо Хинков, който взе участие в 31-та годишна конференция на българската психиатрична асоциация.
Министър Хинков сподели, че няма връщане обратно във връзка с електронните предписания, „ тъй като в случай че в този момент се върнем към хартиените, значи промяна няма да има “.
„ До две седмици огромна част от нещата, които сега имаме като проблеми, ще бъдат решени като се изключи субективното отвращение да се употребява тази система за приемане на медикаменти – определяне и издаване на медикаменти “.
На въпрос по какъв начин ще способства обединяването на кодовете, здравният министър отговори:
„ Лекарството, което се изписва от пациента, има един код. Невинаги в аптеката кодът съответствува с този, който има в аптеката. Тъй като става въпрос за първични номера, които се поставят на препарата, който е импортиран в мрежата, се взе решение да бъде един и същи код, който е този, с който с препаратът влиза в аптечната мрежа и по-късно се изписва от лекаря. Така че този код, който се изписва на електронната рецепта от лекаря и ще бъде същият, който аптекарят ще вижда на своя екран “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР