До дни ще тестват системата BG-ALERТ в област Варна. Целта

...
До дни ще тестват системата BG-ALERТ в област Варна. Целта
Коментари Харесай

Хората във Варна трябва да са готови за това, което ще се случи до дни

До дни ще тестват системата BG-ALERТ в област Варна. Целта на системата за ранно предизвестие BG-ALERТ е да осведомява навреме популацията на България за бедствия и изключителни обстановки. Системата ще проработи публично от началото на идната година, само че сега тече поетапно тестване в обособените области. То се случва по избран график, а хората се предизвестяват авансово, с цел да не се всява суматоха измежду популацията. Първият тест бе на 7 ноември в Габрово. Днес (14 ноември) проби има в областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен. Тестът в област Варна ще бъде на 16 ноември (четвъртък).Съобщението за заплаха ще бъде публикувано сред 12:00 ч. и 12:30 ч. до жителите на региона.
Пълен график:
7 ноември – Габрово
14 ноември – Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен;
15 ноември – Велико Търново, Разград, Русе и Силистра;
16 ноември – Варна, Добрич, Търговище и Шумен;
21 ноември – Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол;
22 ноември – Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Софийска област;
23 ноември – Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково.Предвижда се на 29 ноември да се организира народен тест в страната.
При провеждането на всеки тест в продължение на половин час от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде предавано известие, съдържащо текст на български и британски език.
Получаването на известието на мобилното устройство се чака да бъде еднократно и съпроводено от характерен тон и осцилация, даже при задействан спокоен (безшумен) режим.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР