До 354 хиляди руски и украински войници са загинали или

...
До 354 хиляди руски и украински войници са загинали или
Коментари Харесай

Извадиха ужасяваща статистика за войната в Украйна

До 354 хиляди съветски и украински бойци са починали или са били ранени от началото на войната на Русия против Украйна през февруари предходната година.

Това е записано в оповестените в интернет хипотетични американски поверителни документи. Според тях Съединените щати чакат спорът да не завърши тази година, съобщи Ройтерс.
-->
Документите наподобяват на загадка американска оценка на хода на войната и съдържат също разследващи данни за съдружници. Ако тяхната меродавност бъде потвърдена, те оферират рядка опция да се разбере какво считат във Вашингтон за най-смъртоносния спор в Европа след Втората международна война.

Агенция Ройтерс прави ангажимента, че не може да удостовери по самостоятелен път достоверността на документите, и напомня, че тя е била сложена под въпрос от някои страни, в това число Украйна и Русия. Представители на администрацията на американския президент Джо Байдън обявиха, че наличието на някои от изтеклите документи, както наподобява, е било променено.

Според оценка от 23 февруари Русия евентуално няма да успее да превземе Донбас и спорът ще остане в задънена улица тази година. Руската " акция на безсилие " е понижила нейната човешки запас и ресурси от муниции до нива, при които е допустимо, в случай че не се стигне до ненадейно възобновяване, военните елементи на страната да бъдат изтощени и тя да не успее да реализира задачите си. В резултат войната ще се проточи и след 2023 година, написа в оценката.

По данни на американското военно разузнаване съветските загуби са сред 189 500 и 223 000 души. От тях убитите в бойни дейности са 35-43 хиляди, а ранените - 154-180 хиляди.

Що се отнася до Украйна, нейните загуби възлизат на общо 124 500-131 000 индивида. Между 15 500 и 17 500 от тях са били убити в бойни дейности, а от 109 000 до 113 500 са ранените.

Тези цифри са към 10 пъти по-големи от военните загуби, приети публично и от двете страни в спора. Никоя от тях не дава настоящи данни за своите жертви, отбелязва Ройтерс.

Документите демонстрират, че Русия е понесла по-големи загуби в някои типове военна техника, а Украйна е запазила повече танкове и БТР-и на театъра на бойните дейности.

Според американската Агенция за военно разузнаване Русия е изгубила 2048 танка и 3900 БТР-а, до момента в който Украйна е изгубила 468 танка и 1020 БТР-а.

Русия разполага с превъзходство над Украйна в бойните самолети и противовъздушната защита, съгласно изтеклите документи.

Ройтерс не разполага с опция да ревизира тези данни, които се разграничават от формалната информация, изнесена от Русия.

Американските документи демонстрират също безпокойството на Вашингтон от украинските удари във вътрешността в съветска територия и даже евентуално против Москва, заради отражението, което биха имали сходни офанзиви върху позицията на Китай към спора, показва Ройтерс.

" Китай би дал отговор по-твърдо и е доста евентуално да усили мащаба и обсега на материалите, с които е податлив да достави Русия, в случай че Украйна нанесе удар против обект със стратегическо значение или против високопоставени съветски чиновници ", е оценката на американското разузнаване, съгласно изтеклите документи.

Ройтерс прегледа повече от 50 от тези документи, с гриф " Секретно " и " Строго секретно ", които в началото се появиха в обществените мрежи през март и хипотетично разкриват детайлности за военните качества на украинските сили и информация за американски съдружници като Израел, Южна Корея и Турция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР