До 31 март 2021 г. мерки няма да се разхлабват.

...
До 31 март 2021 г. мерки няма да се разхлабват.
Коментари Харесай

Не разхлабват мерките. Без промяна до 31.01.

До 31 март 2021 година ограничения няма да се разхлабват. Това стана ясно от изказване на премиера Бойко Борисов по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб за битка с ковид.

Новият английски вариант се разви със страшна мощ във Англия, Холандия, Германия и други страни. Пренася се извънредно бързо. В европейските страни макар месеците локдаун, броят на инфектираните и умрелите продължава да пораства, сподели Борисов.

Той заяви, че е безпределно обезпокоен от данните, изнесени нощес на съвещание на европейските държавни здравни инспектори, в което е вземат участие и доцент Ангел Кунчев. Изнесените обстоятелства за бързото разпространяване на вирусния вид дават съображение да се счита, че той е доста по-заразен.

Ние сме си дали като дата 31 януари. Дотогава ще следим данните. Компромис вършим само с образованието. С докторите намираме общ език, че по избран ред и учениците 5-12 клас ще стартират да се въртят на присъствено образование, сподели Борисов.

Той заяви, че от 30 000 компании в ресторантьорския отрасъл една 6 300 са кандидатствали за помощи. Това значи, че огромна част от фирмите са в сивия бранш и страната няма по какъв начин да им помогне.

Борисове имал спор за ограниченията с вицепремиерите Марияна Николова и Томислав Дончев, само че към този момент няма да има промята.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР