До 3 месеца Националният съвет на БСП трябва да изготви

...
До 3 месеца Националният съвет на БСП трябва да изготви
Коментари Харесай

До 3 месеца ще са готови правилата за прекия избор

До 3 месеца Националният съвет на Българска социалистическа партия би трябвало да изготви реда и изискванията за осъществяване на директен вътрешен избор за ръководител на партията. Процедурата ще стартира по едно и също време с цялостния отчетно-изборен цикъл в партията след локалните избори и след приключването на сегашния мандат. Предложенията бяха показани от ръководителя на комисията по решенията Владимир Москов.
С съвсем цялостно единогласие делегатите одобриха политическия отчет за резултатите от евровота и за дилемите пред Българска социалистическа партия за идните локални избори. Документът ще бъде основа за работата по места, за справедлива оценка на структурите и за сплотяването на членовете и симпатизантите на партията за почтено показване на локалните избори. Докладът от 16 страници бе изчетен буквално от ръководителя на комисията по идейно и програмно развиване Валери Жаблянов.
" Не се осъществя предстоящият от нас " протестен избор ". Не успяхме да превърнем изборите от " европейски " в " национални " - като самобитен " избор на съмнение " против държавното управление на Бойко Борисов. Разположението на политическите сили в народен мащаб се резервира каквото беше след парламентарните избори след 2017 година И двете водещи партии понижават своя резултат почти 2 пъти на сегашните избори ", написа в отчета. В него се установи, че Българска социалистическа партия не е постигнала главната си цел да завоюва евровота и да провокира предварителни избори. Докладът регистрира, че не са мобилизирани гласоподаватели отвън твърдото си ядро, което на моменти даже е било комплицирано сред разнопосочните послания от другите претенденти.
Българска социалистическа партия пропусна опцията да предложи концепциите си на обществото и остана при ежедневния спор за злоупотреби и за деформациите на нашето държавно ръководство, написа в отчета. Този акцент на акцията провокира, от една страна, спад на доверието в ръководещата партия, само че от друга, консолидация на партийното ядро на ГЕРБ и демотивация за присъединяване в изборите на така наречен външна страна на гласоподавателите, сочи анализът.
Комисията по решенията е отхвърлила предложение от 17 делегати, които са упорствали да има резолюция за идейното и организационното единение в партията.
При нужда ПГ " Българска социалистическа партия за БЪлгария " е упълномощена да внесе в Народното събрание промени в Изборния кодекс и изборното законодателство, които имат отношение към локалното самоуправление. Националният съвет би трябвало да одобри платформата за локалния избор не по-късно от 31 юли.
На идните локални избори Българска социалистическа партия би трябвало да се утвърди във всяка община като притежател на друго качество на живот за хората, които не са облагодетелствани от общинските пари и разноски, нямат достъп до невидимите користни тласъци на локалната власт и желаят бъдеще за себе си и децата си, акцентира Жаблянов. В отчета се акцентира, че задачата пред левицата е да усъвършенства доста резултатите си от последните локални избори. В него се приканва за виновен асортимент на претендентите, а Българска социалистическа партия да има свое предложение за кмет във всяко обитаемо място.
Конгресът одобри в партията да продължи и да се развие полемиката за идейните и програмните основи на Българска социалистическа партия в актуалното общество.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР