До 27 април са удължени мерките за социална изолация в

...
До 27 април са удължени мерките за социална изолация в
Коментари Харесай

Гърция удължи социалната изолация до 27 април

До 27 април са удължени ограниченията за обществена изолираност в южната ни съседка Гърция. Също по този начин се стяга контролът за придвижване поради риска от разпространяването на болестта с ковид. В Гърция умрелите са 68 души като страната остава с невисок растеж на инфектираните.

Месец април е сериозен за разпространяване на болестта, което постанова да се продължат ограниченията по ограничение на придвижването и обществената изолираност, съобщи гръцкият здравен министър Василис Кикиляс.

Полицията е нараснала екипите по надзор на придвижването. Наложените санкции в последните дни за нарушение на тази възбрана са над 20 000. Приходите от тях се внасят в специфична сметка за битка с короновируса.

Пред гръцките управляващи стои казусът да се спре пътуването в дните преди Великденските празници.

Очаква се блокиране на националната пътна мрежа, като изключение се прави на товарни камиони с хранителни артикули.

Църквите и храмовете в страната остават затворени. В тях се отслужва литургия, която се излъчва от държавната телевизия ЕРТ.

Компании, които уволняват чиновници няма да получат помощи и разсрочване на отговорностите, заяви финансовият министър Стайкурас.

Гърция сложи под карантира тази седмица втори мигрантски лагер край Атина, откакто 53-годишен мъж от Афганистан е дал позитивна проба за ковид. Мъжът е трансфериран в болница в Атина.

От четвъртък под карантина е лагер на 70 километра от Атина, откакто се откри, че 20 души в него са с Covid-19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР