До 2200 самолета прелитат в небето на България на всеки

...
До 2200 самолета прелитат в небето на България на всеки
Коментари Харесай

Натоварен трафик в небето над България

До 2200 самолета прелитат в небето на България на всеки 24 часа, като се чака през летния сезон броя им да доближи 3000. Причината за натоварения трафик е войната в Украйна, която се заобикаля от въздушния превоз. Полети няма и над Русия, Беларус и Молдова.

" Причините за придвижването са сложни, войната в Украйна, затварянето на въздушното й пространство, както и на Беларус, Молдова, елементи от въздушното пространство на Русия. В Афганистан е затворено и в Сирия, има ограничавания и в Ирак и Иран ", това разяснява пред Нова телевизия Георги Пеев, общоприет шеф на Държавно дружество " Ръководство на въздушното придвижване “.

" Този сложен набор от затворени въздушни пространства, обуславя комплексността на трафика в България. Има концентриране на трафика в Централна и Западна България на равнища, които са преди тези на възникването на COVID-19, нарастването е съществено. Първоначалното нарастване при оповестяването на войната беше към 40%, сега е към 15%. Почти сме върнали равнищата от 2019 година преди ковид. Има съществено натоварване в района ни, както и в Северна Македония и Сърбия. Очакваме по-висок трафик и през лятото " обясни шефът от РВД.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР