До 2050 г. сградите в Европа трябва да бъдат с

...
До 2050 г. сградите в Европа трябва да бъдат с
Коментари Харесай

Дава ли ЕС заден за зелената сделка? Истината от Искра Михайлова

До 2050 година постройките в Европа би трябвало да бъдат с минимално ползване на сила.

Затова първа задача в този момент е привеждане на сградния фонд до понижен енергиен разход.

Това уточни евродепутатът Искра Михайлова по време на конференцията „ Строителството като промишленост на бъдещето- нововъведения и цифровизация “.

По думите и сега в България витае един въпрос:  

„ Ще ни се размине ли зеленият пакт? Понеже в този момент има нова обстановка, има война в Украйна и може би това ще провокира някакво преразглеждане “.

„ Кактегорично ясно споделям – НЕ.  Напротив, визията е на Европейския съюз е, че тъкмо с осъществяването на Зеления пакт ние може да реализираме енергийна самостоятелност на Обединена Европа “, уточни Михайлова. „ Ще бъде доста мъчно. Ще бъде трудно в първите една-две години. Бяхме предизвикани от експанзията на Русия още повече да забързаме нещата “, изясни евродепутатът. По думите ѝ Европейският съюз няма да даде обратно поради компликациите. 

„ Няма да се случи това. Европейският съюз продължава напред “, посочи Михайлова. Тя се обърна към строителния бранш с апел: „ Нека не изсотваме, дано бъдем част от общите процеси “.

По думите ѝ 9,5% от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз идва от строителната промишленост. Повече от 80% от времето си европейският жител го прекарва в разнообразни здания. Сградите в Европа пък използват 40% от общото ползване на сила. „ Затова една от вероятностите, които стоят пред строителната промишленост в Европа и България, е присъединяване в реновирането на сградния фонд “, изясни Искра Михайлова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР