До 2025 г. потребителите на видео съдържанието ще достигне 80%

...
До 2025 г. потребителите на видео съдържанието ще достигне 80%
Коментари Харесай

Потребителите консумират видео съдържание в движение повече от всякога

До 2025 година потребителите на видео наличието ще доближи 80% от мобилния трафик
С налагането на 5G, all-screen смарт телефоните и платформи като TikTok, YouTube и HBO, потребителите употребяват видео наличие в придвижване повече от всеки път. Очакванията са, че до 2027 година то ще доближи 80% от мобилния трафик.

Скоростното развиване точно на 5G отвори доста нови благоприятни условия за предложение на разнообразни услуги, съгласно основния шеф “Технологии ” на Yettel България. Това води и до увеличение на потребителските търсения, а от телекома означават впечатляващ растеж на трафика в мрежата си. Почти половината от клиентите са избрали проект с неограничени данни, като тези консуматори генерират 90% от целия трафик.
-->
" За да сме сигурни в качеството на нашата платформа YettelTV, през април дадохме старт на услугата точно през нашата 5G мрежа ", отбелязва Велинов.

По думите му забележителното развиване на 5G мрежите у нас трансформира значително предлаганите услуги. 5G инфраструктурата разрешава сливане на ресурсите на мрежите от ново потомство с тези на 4G - в еднакъв миг един консуматор с 5G устройство може да употребява и двете мрежи, което значи по-висок потенциал и по-високи оптимални скорости, които могат да се преразпределят към повече крайни клиенти или към по-малко, само че с по-голяма скорост, когато това е нужно. Според основния шеф " Технологии " на Yettel всичко това ще докара до увеличение на бизнес приложенията на 5G - развой, който върви ръка за ръка с развиването на цялата промишленост в страната.

" Ще дам един образец от всекидневието, който ми направи впечатление  – в случай че сега през 5G би трябвало да смъква нов програмен продукт на телефона си, новият пакет ще се смъкна по-бързо, в сравнение с ще се конфигурира на телефона. Преди беше противоположното, т.е. имаме едно доста бързо деяние, клиентите могат да вършат повече неща и да имат по-голям достъп до данни ", изяснява Спас Велинов.

Тази година мрежата на Yettel получи и своя шести документ Best in Test oт нeзaвиcимaтa opгaнизaция зa cpaвнитeлeн aнaлиз umlаut, чacт oт Ассеnturе, а за втора поредна година се подреди в топ 25% на най-хубавите мрежи в света, тествани и сертифицирани по umlaut през 2022-2023 година

Best in Test е приет в телекомуникационната промишленост стандарт, с който се съпоставят освен мрежите, само че и потребителското преживяване. Каквато и услуга да употребява клиентът, през която и да е технология, когато се мери по umlaut, тя се прави оценка въз основата на справедливи и общоприети параметри и се съпоставя с тези на останалите оператори, предоставящи мобилна съгласуваност. Тази година резултатът на Yеttеl е oт впечатляващите 940 oт 1000 вероятни тoчĸи. Така мpeжaтa нa телекома ce ĸлacиpa нaй-виcoĸo в Бългapия.

" Шестият ни документ от umlaut идва при впечатляващ растеж на трафика в мрежата ни на годишна база. При гласовите услуги търсенето е със относително постоянни равнища, само че преносът на данни непрекъснато нараства. В този смисъл вложенията, които подхващаме, са водени тъкмо от тези два фактора – възходящия трафик и гарантиране на високото качество на услугата ", разяснява Спас Велинов. По думите му Best in Test документът е извънредно значима оценка за компанията, тъй като е показателна за напъните, които се поставят във връзка с това да се даде най-хубавото преживяване на клиентите в едни непрекъснато изменящи се условия. 

Сред главните цели за развиване на компанията Спас Велинов уточни и решението за зареждане на мрежата със слънчева сила. Плановете са до 2050 година Yettel да стане въглеродно неутрална. Телекомът към този момент има 10-годишното съглашение с „ Електрохолд “ за доставка на зелена сила, с която ще покрие към 80% от потреблението си.

" Това е значима крачка за нас като компания, значима е за телекомуникационната промишленост, само че е значима и за нашите чиновници и консуматори, които декларират все по-голям персонален ангажимент към опазването на околната среда ", безапелационен е Спас Велинов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР