До 2 млн. британци ще получат повишение на възнагражденията си

...
До 2 млн. британци ще получат повишение на възнагражденията си
Коментари Харесай

Вдигат минималната заплата на Острова, но цените също растат

До 2 млн. британци ще получат покачване на възнагражденията си вследствие на повдигане на минималното възнаграждение на Острова.

Минималното заплащане на част за хората на възраст над 23 години ще нарасне с 6.6% до 9.50 паунда, оповестиха от английското държавно управление преди формалното оповестяване на бюджета на страната за 2022 година, предава CNN.

Увеличението на минималното заплащане е два пъти по-високо от актуалната инфлация в страната от 3.1%. Критици обаче не са удовлетворени от решението, защото се чака инфлацията да нараства с по-високи темпове през идните месеци, като също така държавното управление понижи компенсациите за някои хора с ниски приходи, до момента в който в същото време усили налозите на работещите.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Свободните работни места във Англия са достигнали ре...

Домакинствата с ниски приходи харчат по-висок дял от приходите си за сила, като натискът върху тях ще се усили с покачването на енергийните цени.

Британският регулатор, виновен за цените на газа и електрическата енергия, разгласи през август, че ценовият таван, който пази до 15 млн. семейства от растящите сметки, ще бъде повишен до 13% през този месец, откакто природният газ удари нови върхове. През април идната година се чака ново повишение на тавана.
По-високи заплати, само че и възходяща инфлация



Увеличението на минималното заплащане " ще бъде добре пристигнало ", тъй като хората с ниски приходи са ударени най-силно от COVID-19 пандемията, показва Най Коминети, старши икономист в неправителствената организация Resolution Foundation.

Правителството усили минималната заплата с повече от инфлацията, споделя Коминети. Но това, че нарастването влиза в действие от април, значи, че покачването действително ще бъде по-ниско, защото се чака инфлацията през април 2022 година да бъде над 4%, излиза наяве от думите на икономиста.

Някои икономисти чакат цените да скачат с даже повече. Хю Пил, основен икономист на Централната банка на Англия, разяснява пред Financial Times през предходната седмица, че " няма да бъде шокиран " да види инфлация от над 5% при започване на идната година.

По-високите хонорари няма да компенсират орязването на компенсациите (т.нар. Universal Credit) за хората с ниски приходи. Обезщетението бе увеличено по време на пандемията, само че в този момент е понижено с 20 паунда на седмица. Около 4.4 млн. фамилии получават тези помощи, до момента в който едвам 2 млн. души във Англия работят на минимална заплата.

Работниците на минимална заплата ще печелят с над 1000 паунда повече на година вследствие на нарастването, твърди Том Уотърс, икономист в организацията Institute for Fiscal Studies.

Но тези разчитащи на компенсациите ще получат действително годишно нарастване от 250 паунда, защото налозите скачат, а финансовата помощ се намалява с повдигането на приходите им.

Според Уотърс възходящата инфлация ще понижи действителната стойност на покачването на минималната заплата, защото то ще пристигна чак през април, а до тогава цените ще продължат да се повишават.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР