До 19 юни тече общественото обсъждане на Подробния устройствен план

...
До 19 юни тече общественото обсъждане на Подробния устройствен план
Коментари Харесай

Остават 3 дни за становища по плана за Борисовата градина

До 19 юни тече публичното разискване на Подробния организационен проект на Борисова градина. До тази дата всеки жител може да изпрати своето мнение до една от трите административни общини, в които попада паркът - " Средец ", " Изгрев " и " Лозенец ". Столична община е насрочила заключителната полемика за привършване на публичното разискване за 26 юни.

На публичното разискване на проекта на 5 юни бяха отправени редица възражения. Инициативата на " Зелени Закони " на Сдружение на проучвателен практики, оповестява за редица проблеми в плана и декларира, че е належащо планът да бъде върнат за главно преправяне, а полемиката на 26 юни да не бъде " заключителна ", а начална " за неслучилия се до момента спор за действителните цели на парк " Борисова градина " и потребностите на жителите на столицата, а не на частните притежатели, придобили парцели в и към парка ".

Сдружението приканва всички жители да подадат мненията си до някоя от трите районни администрации на Столична община и дава темплейт за мнение с апел жителите да го редактират и изпратят със своето персонално мнение.

Според Сдружение на проучвателен практики планът за обстоен организационен проект опонира на няколко условия на Столична община. Сред тях са недопускането на ново строителство, да не се плануват нови транспортни връзки в парка, да се отстранен заведения и неприсъщи здания и да се изяснят случаите с частните парцели в парка и да се възстановят територии към него.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР