До 15 юли се удължава извънредната епидемична обстановка в страната.

...
До 15 юли се удължава извънредната епидемична обстановка в страната.
Коментари Харесай

Удължават епидемичната обстановка до 15 юли

До 15 юли се удължава изключителната епидемиологична конюнктура в страната. Това одобри кабинетът на своето постоянно съвещание по предложение на здравния министър Кирил Ананиев.

" Поразредете се малко, с цел да мога да приказвам. Да има два метра отдалеченост ", разгласи Борисов при започване на съвещанието. Той влезе в залата с маска, с такива бяха и министрите.

Ананиев пък аргументира предлагането си с обстоятелството, че след 9 юни имало доста завишаване на болните от ковид. От 27 май до 9 юни междинният брой е 26 души. След това нарастват до 84 случая дневно, което било 3,2 пъти нарастване.

Според Ананиев имало завишаване на интензивността на болестта, както  и скок на инфектираните медици. Той напомни, че това е вирус с незнаен генезис и сериозна заплаха за здравето и човек да стане вирусоносител. Отделно от това към момента нямало ваксина.

Даде да се разбере, че няма да има нови тежки ограничения или връщане на остарели такива, а ще заложат на сегашните - възбрана за влизане от обособени страни, маските на закрито, отдалечена форма на работа, възбрана за всеобщи мероприятия, разстояние от 1,5 метра, както и непоколебим и всеобщ надзор.

Борисов на собствен ред разясни, че никой на света не може да каже какво е вярно. Безспорно ограниченията, които подхващаме правят резултат, сподели Борисов и разясни, че нашите ограничения са били най-леки и поетапно отворили всичко. Помолили единствено за едно - да се съблюдава дисциплинираност. Дали опция на футболистите да играят пред аудитория. И какво направиха?, попита той. Вместо това те се струпали и в този момент рестрикция за 1000 души. Ако по този начин траяло обаче отново щели да затворят стадионите за аудитория. Даде образец и с нощните заведения

Демокрацията е за дисциплината и дисциплинираните, сподели той и разясни, че би трябвало да се съблюдават разпоредбите. Върнали маските тъй като се вдигнал броят на заболелите. За наслада се е вдигнал и броят на излекуваните, всички се лекуват с медикаментите.

Не единствено не ни подмина, а ни заля, сподели Борисов. За наслада имунитет се основава, добави той. Поясни, че са спрели брифингите, с цел да не тормозят душевен хората. Над 3000 са дневно пък тестванията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР