До 10 дни родните краставици излизат на пазара. Но цената

...
До 10 дни родните краставици излизат на пазара. Но цената
Коментари Харесай

Родните краставици излизат. Всички питат за цената им

До 10 дни родните краставици излизат на пазара. Но цената им остава мистерия. В момента зеленчукът се продава колкото пържола.  

На места в страната краставиците удариха по 7-8 лв. на кг. До 10 дни в една от най-големите оранжерии в Хасковска област към този момент ще берат първите български краставици, които ще бъдат на пазара.
-->
„ Себестойността на краставицата става все по-голяма за производителите и няма по какъв начин да излиза на ниски цени. За да имаме някаква възвращаемост и да останем на повърхността, първите краставици ще излязат на към 4 лв. на кг. Зеленчукът е отоплян. По това време на годината българската краставица постоянно е била по 3-4 лв., в този момент обаче към този момент всички по веригата имат много огромни разноски. При нас най-големите са за сила и торове, те скочиха ужасно доста “, разяснява в ефира на bTV Мария Алексиева, производител.

„ В Гърция работят други механизми за подкрепяне. Държавата ги е подсигурила като производители и ги подтиква да създават и да изнасят “, уточни още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР