ДНСК връчи наказателни постановления за незаконно строителство на 4 и

...
ДНСК връчи наказателни постановления за незаконно строителство на 4 и
Коментари Харесай

От ДНСК връчиха 11 наказателни постановления за АМ Хемус

ДНСК връчи наказателни постановления за нелегално строителство на 4 и 5 лот на Автомагистрала " Хемус "

От Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) издадоха 11 наказателни постановления за нелегално строителство в секторите 4 и 5 от Автомагистрала " Хемус ", оповестиха от ДНСК.

Наказателната процедура за противозаконното строителсвто на Автомагистрала " Хемус " стартира през декември 2021 година и януари 2022 година
 Караджов твърди: Закъснение по „ Хемус “ няма да има
Караджов твърди: Закъснение по „ Хемус “ няма да има

Задълженията са към 130 млн. лв. и по " Хемус " и по Видин - Ботевград

Тогава бяха връчени актове за административно нарушаване на изпълнителя " Автомагистрали " ЕАД и на строителните компании , с които има подписани контракти за секторите 4 и 5 от Автомагистрала " Хемус ".

Това са " АБ " АД, " Парсек Груп " ЕООД, " Автомагистрали Хемус " АД и " Водно строителство Благоевград " АД . Фирмите имат 14-дневен период за обжалване на глобите.

Установеното от органите на ДНСК строителство е без утвърдени капиталови планове и без издадено позволение за градеж, в нарушаване на член 148, алинея 1 и член 137, алинея 3 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), т. е. нелегално по смисъла на член 225, алинея 2, т. 2 от Закон за устройство на територията.

При инспекциите е установено, че се правят строително-монтажни работи, в това число ровове, диги, пътни кревати и уреди на сектори 4 и 5 на Автомагистрала " Хемус ", която е градеж първа категория.

Тези действия са осъществени в парцели държавна, общинска и частна благосъстоятелност , за които производствата по отчуждаване не са завършили към датата на инспекцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР