Дни преди началото на новата учебна година, общинска библиотека Петър

...
Дни преди началото на новата учебна година, общинска библиотека Петър
Коментари Харесай

Дариха книги на библиотеката в Котел

Дни преди началото на новата образователна година, общинска библиотека „ Петър Матеев “ получи две скъпи дарения на книги. Те включват 6-томна поредност,проследяваща творчеството на Димитър Чорбаджийски, по прочут като Чудомир, на издателство „ Абагар “ и фондация „ Чудомир “ и две книги (по 3 бр. от всяка) на котленеца Руси Стефанов Русев – „ Котел – Крепост в Балкана “ и „ Деветдесет дни завой “, които са на издателство „ Изток-Запад “.

Богатата поредицата за Чудомир е подаяние от котленката Стефка Райнова. Тя обгръща 188 стихотворения, 311 описа, 50 загатна и 500 рисунки дело на създателя. Книгите на Руси Русев пък са отдадени на Котел и на професионалното развиване на създателя в кабинета на Иван Багрянов, в интервала 1 юни – 1 септември 1944 година Дарението е направено от снахата на Русев – доцент доктор Бинка Попова – Русева, притежател на почетния знак „ Лекар на годината “ за 2013 година.

За подпомагането и обогатяването на библиотечния фонд Общинска библиотека „ Петър Матеев “ изрича своята признателност към донорите и оповестява, че от през днешния ден, книжните издания са разполагаем на читателите на библиотеката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР