Дни преди 15 септември, за да изпълнят противоепидемичните изисквания, много

...
Дни преди 15 септември, за да изпълнят противоепидемичните изисквания, много
Коментари Харесай

Ученици влизат през прозорците заради вируса

Дни преди 15 септември, с цел да изпълнят противоепидемичните условия, доста учебни заведения прибягват до ексцентрични решения. В едно от образователните заведения в Пловдив децата ще влизат през прозорците, оповестява NOVA.

През прозореца в класните стаи ще влизат всеки ден възпитаници от 1 до 3 клас, а до тях водят дървени стълби.

„ Аз съм доста положително настроена и детенцето ми също доста добре възприе концепцията. Сега ще е в предучилищната група и това, че ще влиза през прозореца я впечатли ”, разяснява майката Вера Вулджева.

Учителите също ще влизат през прозорците. „ Единият преподавател ще посреща децата извън. Ще им оказва помощ да се качват по парапета.

Да си събуят обувките. Вътре ще има различен преподавател, който ще поема децата, с цел да слязат безвредно. Да обуят пантофи и към този момент да се настанят в класната стая ”, сподели началният преподавател Василка Гюстерова.

През основния вход ще влизат единствено учениците от 4 до 7 клас. Коридорът ще бъде разграничен с дървена бариера, тъй че класовете да не се смесват.

„ Храненето ще се прави в класните стаи, като всяка от тях ще разполага с топла вода, дезинфектанти и с измиващи препарати. Масичките ще бъдат отделени с плексиглас ”, изясни шефът на ОУ “Слънчев лъч “- Пловдив Спаска Иванова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР