Дневник В ефира на Здравей, България преподавателят по наказателно право и

...
Дневник
В ефира на Здравей, България преподавателят по наказателно право и
Коментари Харесай

Милен Велчев: Николай Василев е най-реформаторски настроения политик

 Дневник В ефира на " Здравей, България " преподавателят по наказателно право и някогашен вицепремиер проф. Пламен Панайотов и някогашните финансови министри и Красимир Катев разискаха кои са мощните и слабите страни на бъдещите ръководещи.

" От една страна може да се каже, че прави много самоуверен ход. Той споделя " Аз поемам напълно отговорността ". От друга страна обаче той слага пред себе си и пред Има Такъв Народ едно извънредно огромно предизвикателство, с което не знам дали ще се оправят. След като заявяваш, че с никого не си съветвал оферти кабинет, това значи от тук насетне, когато очакваш неговата поддръжка, първо да увеличиш доста диалогичността с всички политически сили. Ти би трябвало да убедиш болшинството в Народното събрание, че следва да се осъществят политики, които обществото чакат, с цел да се стигне до поддръжка на държавното управление. Очакваме да забележим дали това ще се случи ", сподели проф. Панайотов.

" Бях много сюрпризиран от изявлението на господин.  Едва ли водачът на Има Такъв Народ си прави заблуда, че кабинетът може да получи поддръжка в Народното събрание, без да се организира диалог с партиите, които биха го подкрепили. Не чух никоя групировка да декларира, че желае да взе участие в държавното управление със свои министри. Всички приказват, че за тях от първостепенно значение са политическите им хрумвания ", сподели Велчев.

По думите му препоръчаният за министър председател е най-реформаторски настроения политик. " Не считам обаче, че проверката ще е главният фокус на новото държавно управление ", сподели още той.

" Бях прелестно сюрпризиран като чух новината за. Познавам го от 40 години. За мен той постоянно е бил чист и деятелен човек. Василев има мощна съдружна просвета. Обикновено намира път към другата позиция. За мен това е една доста мощна номинация ", изясни Красимир Катев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР