Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Русия въвежда здравен сертификат

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

09:1198% от американските военни са имунизирани против COVID-19Деведесет и осем % от военнослужещите на дейна военна работа са получили най-малко една доза от наложителната за тях ваксина против COVID-19 преди крайния период, изтичащ тази седмица, заяви Българска телеграфна агенция.

Около 3800 бойци са отказали имунизация и против тях може да бъде задействана процедура за отстраняването им от армията още идващия месец, съобщи Асошиейтед прес.

Пентагонът задължи всички военнослужещи, в това число за Националната армия и резервистите да се имунизират против COVID-19. Министърът на защитата Лойд Остин неведнъж съобщи, че имунизацията е от основно значение за поддържане на здрава и боеспособна войска, която да е готова да пази страната. Пентагонът обмисля също дали да не направи също имунизацията с бустерна доза наложителна за всички военнослужещи.

Най-много са имунизирани служещите във флота (98%), следвани от пехотата ( 97.9%), Военновъздушни сили ( 97.,5%) и морската пехота - 95%.09:05Белгия съкратява периода за бустеритеБелгия ще понижи времето сред втората и третата доза ваксина против COVID-19 от шест на четири месеца, оповестиха здравните управляващи.

Мярката се постанова, с цел да се обезпечи покритие с усилващи дози за допустимо повече хора преди настъпването на вълната от инфекции, причинявана от новия вид на вируса Омикрон.

Имунизираните с имунизациите на " Бионтех " / " Пфайзер " и " Модерна " ще могат да си запишат час за бустерна доза четири месеца след втората, а не както до момента се предлагаше - след шест месеца. По-рано европейските здравни управляващи обявиха, че минималния интервал на изчакване е шест месеца, само че той може да се съкрати и до три, с цел да се защитят хората.08:48Израел остава затворен за пътуващи до 29 декемвриГраниците на Израел остават затворени за туристи съвсем до края на годината, съобщи ДПА, като се базира на канцеларията на премиера Нафтали Бенет.

Забраната беше удължена със седем дни за попречване на разпространяването на новия коронавирусен вид Омикрон.

Туристи няма да могат да влизат в Израел до среднощ на 29 декември. Всички връщащи се от чужбина поданици на страната, в това число имунизираните, ще би трябвало да остават минимум три дни под карантина.

Израел добави Дания и Англия в своя лист на страните в " алената зона ". Това значи, че от на следващия ден израелците няма да имат право да пътуват до тях.Това са първите европейски страни в листата, в който към този момент се намират съвсем всички африкански страни, написа Българска телеграфна агенция.08:36ЕМА позволи лекуване с хапчето на " Пфайзер " Европейските страни могат да употребяват антивирусното хапче за COVID-19 на " Пфайзер " паксловид (Paxlovid), макар, че цялостният обзор на оценката му за регулаторно утвърждение не е приключена. Това заяви европейският лекарствен регулатор ЕМА.

Пациентите с риск от тежки форми на инфекцията би трябвало да стартират петдневния курс на паксловид допустимо най-скоро след слагане на диагнозата или в границите на 5 дни от появяването на признаците.

ЕМА заяви, че е издала рекомендации за използването на медикамента преди да приключи окончателния си разбор, с цел да даде опция той да стартира да се ползва. Това беше направено и за някои моноклонални антитела, както и за хапчето на " Мерк " Молнупиравир, с цел да могат да бъдат включени в лечението на нуждаещите се от тях пациенти.

Данните, оповестени тази седмица, демонстрират, че хапчето на " Пфайзер " има 89% фективност за попречване на хоспитализация и гибел при пациенти с висок риск, а последните лабораторни данни сочат, че лекарството резервира своята успеваемост и против разновидността Омикрон.

Европейски Съюз към момента води договаряния за закупуване на медикаментите " Мерк " и " Пфайзер " и не е ясно дали и по кое време ще бъдат оповестени поръчки за общо закупуване, показва Ройтерс.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР