Дневник следи разговорите на победителя в предсрочните парламентарни избори -

...
Дневник следи разговорите на победителя в предсрочните парламентарни избори -
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет: "Демократична България" предлага премахване на ТЕЛК

Дневник " следи диалозите на спечелилия в предварителните парламентарни избори - " Продължаваме промяната ", с представители на Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " за целите в управническата стратегия на вероятно съдружно държавно управление.

11:21 " ИТН " си слага за цел да се понижи изоставянето на деца в институции, като предлага това да се случва за интервал до 2 години, а детето да се върне в фамилията откакто бъде позволен казусът.

Цветан Предов изиска основаване на указател за насилници и педофили. Теодора Пенева го добави с искане за основаване на държавна организация за хора с увреждания11:04 " ИТН " изиска минималната пенсия да е 50% от междинната заплата  Преговорите за кабинет:
© Дневник

Мика Зайкова съобщи, че " ИТН " желае минималната пенсия да е 50% от междинната работна заплата. Тя предлага да се извърши повсеместен разбор на пенсионната система и смяна на категориите на труд, а в средносрочен проект минималната пенсия да приближи издръжката на живот. Максималният застрахователен приход пък би трябвало да пораства.

Бившият народен представител счита, че частните фондове би трябвало да получат опция да ръководят по-рисково половината от средствата в самостоятелните партиди за по-висока рентабилност.

Според партията има потребност от незабавно преразглеждане бюджета за делегирани държавни действия без да се ощетяват служащите. От партията на Слави Трифонов оферират унищожаване на ТЕЛК решение като достъп до персонална помощ, както и повишението на минимума й от 12 на 15 ч., увеличение на ставката от 1.2 до 1.4. Теодора Пенева изиска приемане на публична формулировка за енергийна беднотия.

За фамилиите с деца до 7 година партията предлага разсрочена помощ от 24 минимални работни заплати разпределена поравно в границите на 7 година, а тази за по-големите деца да е за всички записани в учебно заведение. 10:30Според Мика Зайкова за обществените оферти на Българска социалистическа партия е необходим бюджетът на Съединени американски щати  Преговорите за кабинет:
© Юлия Лазарова

Българска социалистическа партия стартира да показва предложенията си за пенсиите, главното от които е във формулата за пресмятане да бъде заложен средноосигурителният приход за 2018 година

Георги Гьоков и Емилия Масларова бяха прекратени от Мика Зайкова, която в собствен жанр съобщи:

" Извинете, само че става въпрос за бюджета на Съединените щати ли? "

Водещият формата Асен Василев въпреки всичко изиска да чуе всичките оферти преди следващи разисквания, а на финала заключи, че за тях ще трябват 10 милиарда лв. на година. 10:16БСП изиска безвъзмездни ясли и детски градини  Преговорите за кабинет:
© Дневник

Георги Гьоков от Българска социалистическа партия изрази безпокойство полемиката да не се трансформира в наддаване. Добави, че в случай че до края на годината не бъде признат бюджет за 2022 година, с който да бъдат обезпечени политиките, присъстващите си губят времето.

След това предложи въвеждане на фамилно подоходно облагане, целева поддръжка за фамилии с ниски приходи, месечна дотация от 200 квтч електрическа енергия до края на март за отоплителния сезон за енергийно небогати. Поиска да има опция за разсрочено заплащане на енергийните сметки и обезпечаване на дърва за огрев.

Сред другите начални акценти в настояванията на социалистите са безвъзмездни медикаменти за всички деца до 14 година, безвъзмездни детски градини и ясли, диференцирани понижени ставки на Данък добавена стойност.

За работещите Българска социалистическа партия планува еднократна помощ от една минимална работна за независимо наетите в области с ограничаващи ограничения, както и на родители, останали да гледат децата си у дома.

Българска социалистическа партия желае и удължение добавката от 120 лева на пенсионерите до края на изключителното епидемиологично състояние.

За младите фамилии се планува 500 лева за първо дете, 1000 лева за второ и 1500 за трето, както и безвъзмездни ин витро процедури.
" Насърчаваме модела на три деца в България`, сподели Гьоков.
Еднократна помощ от 10 минимални работни заплати за майки студентки, както и за второ и трето дете на работещи, осигурявали се през последните 24 месеца, оферират социалистите.

Българска социалистическа партия желае и еднократна помощ от 300 лв. за всички деца от 1 до 4 клас, а за тези от 1 до 12 клас безвъзмездни учебници.

Като основно предложение дефинира данъчно облекчение за работещи родители - необлагаем най-малко от 500 лв. за дете.

Нулев налог на приходите от труд на хората до 26 година оферират също от Българска социалистическа партия.
09:51От името на най-голямата група в бъдещия парламент вземат участие Асен Василев, Ива Руйчева и Андрей Гюров.

Представители на Българска социалистическа партия в този диалог за обществените политики са някогашният обществен министър Емилия Масларова, Георги Гьоков, Десислава Петрова, Таня Георгиева и Катя Георгиева.

" ИТН " е изпратил доайенът в 45-ото и 46-ото Народно заседание Мика Зайкова, която не попадна в идващия парламент, както и Теодора Пенева, Цветан Предов.

" Демократична България " е показана от един от водачите на листите в София Елисавета Белобрадова, съпредседателят на " Зелено придвижване " Владислав Панев, Стоян Михайлов и Кристина Петкова.
09:48  Преговорите за кабинет:
© Надежда Чипева, 15min.lt

Четвъртият ден на договарянията за целите в управническата стратегия на вероятно съдружно държавно управление стартира с тематиките " Труд и обществени грижи " и " Туризъм ".

Водещ на панела за обществените политики е съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев. Разговорите се излъчват непосредствено в интернет, а регламентът включва:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР