Дневник следи новините след парламентарните и президентските избори и развитието

...
Дневник следи новините след парламентарните и президентските избори и развитието
Коментари Харесай

След изборите: Нинова поиска лидерска среща, обяви че споразумение до края на седмицата няма да има

" Дневник " следи новините след парламентарните и президентските избори и развиването на политическата обстановка в страната. Статията се обновява.

14:33Нито едно име, спрягано за министър на Българска социалистическа партия, не дава отговор на истината, сподели през днешния ден водачът на левицата Корнелия Нинова. Тя уточни, че има най-малко седем стъпки, които би трябвало да се изпълнят, с цел да се стигне до номинации от която и да е партия от възможната бъдеща коалиция.

Нинова отхвърли и да има договореност за ротационно председателстване на Народното събрание от другите партии, каквито информации се появиха. Според тях тя ще заеме първа поста за една година. " Нямаме такава контракта. Нито аз ще съм ръководител на Народното събрание. Най-малкото щях да знам ", разгласи Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия прикани " Продължаваме промяната " за така наречен лидерска среща, на която да се обсъдят противоречивите въпроси от специалистите диалози и по-късно да се приготви и подпише съдружно съглашение с ясни периоди. За подписването на такова обаче ще се произнесе пленумът на Българска социалистическа партия, който ще бъде призован идната седмица. Това значи, че подписано съдружно съглашение до края на седмицата няма да има.

" Първо грижа за хората. Постовете ще почакат малко ", сподели още Нинова. Тя съобщи воля да има постоянно държавно управление, само че не желае да се твърди, че Българска социалистическа партия взе участие в подмолни сделки.14:31Корнелия Нинова за бъдещите дейности на обединението

12:04ГЕРБ с нови рецензии против служебния кабинет

11:15Образователният министър Николай Денков съобщи пред Би Ти Ви, че държавно управление с министър председател Кирил Петков и финансов министър Асен Василев " наподобява като структура, в която ще може да се работи добре ". Той обаче не даде съответен отговор на въпроса дали би се съгласил да продължи да заема поста в постоянен кабинет.

Още с оповестяването на концепцията си за личен политически план някогашните служебни министри оповестиха, че биха се радвали Денков да стане част от екипа им. Той обаче отхвърли, защото предстоеше разкриване на образователната година и по думите му в обстановката с ковид това е по-важно от бъдещата му политическа кариера. Денков сподели още, че вратата за присъединяване му в постоянно държавно управление е отворена, стига да види смисъл в това.11:13Мартин Димитров: Бюджет 2022 на служебния кабинет няма да се използваПроектобюджетът, квалифициран от служебния финансов министър Валери Белчев, няма да дава отговор на структурата на държавното управление, която ще бъде препоръчана декември, сподели пред БНР икономистът и народен представител и в 47-ото Народно събрание Мартин Димитров от " Демократична България ". Той взе участие в съдружните договаряния на тематика " Финанси ".

 След изборите: Нинова изиска лидерска среща, разгласи че съглашение до края на седмицата няма да има
© Надежда Чипева, Капитал

" И е разумно да има друга конструкция. Приоритетите са разнообразни, методът е друг. При това състояние планът на Валери Белчев няма да може да бъде употребен. Ще би трябвало да бъде направен нов план на бюджет за 2022 година ", заключи той.

Според Димитров е значимо хората да не усетят разтърсвания около процедурите за приемане на новия бюджет. Мартин Димитров дефинира като основно предлагането да не се усилва общата данъчна и осигурителната тежест.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР