Дневник следи на живо новините за разпространението на коронавируса, реакциите

...
Дневник следи на живо новините за разпространението на коронавируса, реакциите
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: над 70% от делата за нарушаване на мерките са завършили с отмяна на глобите

Дневник " следи онлайн новините за разпространяването на ковид, реакциите на управляващите и мненията на здравните специалисти.

11:10Според Боршош тестването на децата ще е " цялостен неуспех "  скрийншот
скрийншот
Зам.-кметът на София Мирослав Боршош разгласи, че с тестването на децата " ни чака цялостен неуспех ". Тези проби не са законни. Те не важат на никое място и не влизат в статистиката. Това съобщи в студиото на " Тази заран " зам.-кметът на София Мирослав Боршош. " Явно Кацаров не знае по какъв начин работи просветителната система. В сряда в клас ще се върнат към 150 000 деца от 1 до 4 клас и ще стартират да се тестват. Ние влизаме в театри, кина и молове, фитнеси, откакто сме тествани. Децата ни ще влязат в клас без да са тествани, вероятността да има инфектирано дете е голяма. След това децата стартират да се плюнчат и вероятността да се заразят, без да се инфектирани преди да влязат в учебно заведение, е голяма ", разгласи той.
По думите му единственият вид е децата да се тестват у дома. Според Боршош съпротивата при учителите е, че няма добра организация и няма да се оправят. Определи основания ред като " гениална нелепост ".

" Буквално вадиш учителите на първа линия. Не би трябвало да позволяваме в сряда децата да се върнат по този метод. Във вторник вечерта министерството би трябвало да раздаде тестванията на родителите, те да го създадат у дома и в сряда сутринта да ги заведат на учебно заведение ", сподели още той.10:49Директорът на " Пирогов ": 9 от 10 в реанимация умират  скрийншот
скрийншот
Повечето хора, настанени в интензивното поделение на " Пирогов " умират, разгласи шефът на лечебното заведение Иван Поромански пред " Нова телевизия ".

" 9 от 10 индивида в реанимацията на " Пирогов " умират. Такива са цифрите и в другите лечебни заведения. Важен е обаче процентът на смъртността за всеки един от нас, който губи непосредствен - той е 100%. Пренебрежимо дребна част от умрелите са имунизирани ", добави той.

Обяснява, че в болничното заведение постъпват доста тежки случаи, тъй като съгласно него хората са чакали до последно и се налагало някои незабавно да бъдат интубирани.

Той сподели още, че медиците нямат прийом, посредством който да откриват подправени имунизации. И изясни процентът на имунизираните умряли с това, че мнозина от тях имат редица съпътстващи болести и по-скоро точно те водят до съдбовния край. " Има антитела, които са характерни и са тъкмо против този вирус. Има и други. Ние направихме проучване през лятото, тъй като огромна част от личния състав ни е преболедувал. Наличието на характерните антитела може да бъде открито и допускам това е желанието на държавното управление. Но този тип тест не може да се направи във всяка лаборатория ", добави Поромански
Аз не обичам да карам хората да вършат нещо принудително. То би трябвало да бъде осъзнато. Това за българина е доста мъчно. Ние закупихме бързи проби за нашия личен състав, който не е имунизиран. Още през първия ден доста от сътрудниците се подредиха на опашката за имунизация, сподели още той. 08:31Поставилите си първа доза са се нараснали 4 пъти за две седмици  Коронавирусът в България: над 70% от делата за нарушение на ограниченията са приключили с анулация на санкциите
© Георги Кожухаров
За последните две седмици има сериозен растеж на поставилите си първа доза от някоя от имунизациите. Пред Би Ти Ви служебният здравен министър Стойчо Кацаров изясни, че от въвеждането на Коронавирус документа, което стана на 21 октомври и с който се дава достъп до редица обществени места, се вижда огромен интерес към имунизацията, като даде и съответни цифри.

" За тези две седмици над 200 хиляди души са си сложили първа доза. Двете седмици преди въвеждането на последните ограничения към 50 хиляди души са създали това. Разликата е 4 пъти и е осезаема ", сподели Кацаров.

По същото време пред Българска национална телевизия заместникът му Александър Златанов уточни обаче други данни за ваксиниралите се за този интервал. По думите му те са 400 хиляди

Според Кацаров така наречен зелен документ работи, тъй като е спрял повишаването на броя на инфектираните. Той обаче предизвести, че идващите седмици ще са доста тежки за здравната система, тъй като следва част от огромния брой инфектирани да влязат в болница.

" Сегашните ограничения са съответни, тъй като спря скокът на инфектираните, усилиха се поставените ваксини и също по този начин се вършат доста повече проби дневно ", добави здравният министър.

Какво още сподели Стойчо Кацаров четете 08:06Спада броят на новите случаи, умрелите още веднъж са доста  Коронавирусът в България: над 70% от делата за нарушение на ограниченията са приключили с анулация на санкциите
© Юлия Лазарова

Броят на откритите нови случаи на болест леко спада - до 4662 за последното денонощие, само че изгубилите живота си са 166 души - покачване от 18% за седмица, сочат данните от Единния информативен портал.

И през това денонощие в лечебни заведения са признати още близо хиляда души, с което настанените в лечебни заведения с ковид към този момент са 8372, а в интензивни отделения са 710.

Около 90% от всички - инфектирани, приети в болница, умряли не са имунизирани.

За последното денонощие са сложени 20 776 дози ваксина.

Всички данни в графики можете да видите.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР