Днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) започна с предложение

...
Днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) започна с предложение
Коментари Харесай

Общинар №1 иска работна група за бетона в Мусагеница“

Днешното съвещание на Столичния общински съвет (СОС) стартира с предложение от ръководителя на СОС Георги Георгиев за съставяне на работна група във връзка застрояване на зелена повърхност в квартал „ Мусагеница “.

Вече повече от един месец поданици на квартала стачкуват срещу идното застрояването наоколо до метростанция " Г.М. Димитров ". Граждани с табели „ Вън от Мусагеница “ стачкуват и през днешния ден пред постройката на Столична община, с искане за анулация на решението.

Ясни са настойчивите, обективни и обосновани претенции на жителите да създадем всичко допустимо да спазим закона и да опазим градското пространство, съобщи Георгиев. Затова предлагам да образуваме неотложно работна група от всички политически групи и основния проектант, с цел да изследва правните благоприятни условия, сподели общинар №1.

Той изясни, че въпросът е доста безизходен и би трябвало да се дадат съответни, законови решения, тъй че да се откри верният баланс. Георгиев добави, че би трябвало да се опази публичният интерес, без решението на съвета да бъде наказано и общината да заплати милиони левове санкция, които в действителност още веднъж ще би трябвало да платят софиянци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР