Днешното общество изглежда предпочита наистина самоуверените. Истинската причина за това е,

...
Днешното общество изглежда предпочита наистина самоуверените.
Истинската причина за това е,
Коментари Харесай

Дразнещата причина прекалено самоуверените хора да са успешни

Днешното общество наподобява избира в действителност самоуверените.

Истинската причина за това е, че хората, които са прекомерно уверени в своите качества, се одобряват от другите като по-талантливи, в сравнение с в действителност са, откри ново проучване. Самоуверените персони е доста по-вероятно да бъдат нараснали и да станат водачи на организации и даже народи.

От другата страна е огледалният факт, че не толкоз уверените хора се одобряват като по-некомпетентни, в сравнение с в действителност са.

Резултатите от проучването поддържат спорната доктрина за еволюцията на себезаблуждението. Според нея колкото по-опитен ставаш в умеенето да се самозаблуждаваш, толкоз по-добре залъгваш и близките. 

“Хората не постоянно удостояват с внимание и обществена премия тези, които в действителност са най-достойни. Обикновено в тази ситуация печелят хората, които са най-самозаблудени - обяснява доктор Вивек Нитянанда, един от създателите на проучването - Ако се позовем на еволюционната доктрина на самозаблудата, фактът, че другите имат вяра, че сте по-добър в нещо, в сравнение с действително сте, може да се окаже еволюционно преимущество. " Как можете да ги накарате? Най-добрият метод е да заблудите самите себе си.

" Може би тъкмо това е била задачата на еволюцията ни ", заключават учените. 

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР