Днешният брифинг се базира върху принципите почтеност, прозрачност и прфесионалзииъм.

...
Днешният брифинг се базира върху принципите почтеност, прозрачност и прфесионалзииъм.
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Обществото е подведено за язовирите

Днешният брифинг се базира върху правилата честност, бистрота и прфесионалзииъм. Това не се вижда в работата на служебното държавно управление. Това съобщи някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов на ексклузивен брифинг на партия ГЕРБ.

По думите му обществото е подведено, че има нарушавания при стопанисването на язовири.

" В стопанската система следим един развой на изчегъртване на антикризисните ограничения, на проекта за възобновяване. Опасяваме се, че ще стартира и изчегъртване на живота и здравето на хората ", съобщи Борисов.

" Тези язовири не са били изпускани. Току що завършва техният ремонт, те са били изпуснати при ремонта и по тази причина са в такова положение на фотосите ", сподели Борисов и акцентира, че оборудванията са в цялостна редовност.

Борисов означи, че язовирите за ремонт в страната общо са 416.

" Тези, които Кирил Петков дефинира като неработещи, са ремонтирани - и стените, и оборудванията са в изрядно положение ", сподели той и добави:

" Цената на бетона не е над 200 лв. на пространствен метър, а е 95 лв. ".

По рано през днешния ден на брифинг служебният министър на стопанската система Кирил Петков съобщи, че ще изиска пояснение от Държавната консолидационна компания за какво 6 месеца не е предала на Държавното дружество за ръководство и стопанисване на язовирите три язовира, които " Монтажи " е предала на ДКК и те към момента не са влезнали в употреба. Той ще изиска и АДФИ да направи инспекция на трите уреди във връзка със повишените цени на ремонтите на язовирите, които се намират край Ловеч и Сливен.



Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР