Днешните въздушни удари на западните съюзници срещу химически военни цели

...
Днешните въздушни удари на западните съюзници срещу химически военни цели
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Военна ескалация е малко вероятна

Днешните въздушни удари на западните съдружници против химически военни цели в Сирия са по-скоро предизвестие. Военна ескалация е малко евентуална, предвижда за " По света и у нас " арабистът професор Владимир Чуков. Според него ответният удар ще е политически и следва яростен конфликт на дипломатическата сцена по законността и основанията за интервенцията.

Подборът на задачите, методът на осъществяване на интервенцията, дребният брой изстреляни ракети без нито една жертва са явен знак, че става въпрос за предизвестие, акцентира професор Чуков. Той съпостави днешните събития с американските удари в Шейрат преди една година, умножени по две. За смяна салдото на силите в Сирия Пентагонът би трябвало да усили контингента си от 2 хиляди на 20 хиляди души, сюжет изключван от президента Тръмп, уточни професор Чуков. Според него военна ескалация на рецесията все още е малко евентуална.
проф. Владимир Чуков - арабист: Шефът на Генералния щаб на американските сили е доста явен, че това което е било заложено в началото, е било изпълнено. Оттук насетне политическите водачи са тези, които ще решат. Моето персонално чувство е, че всичко ще спре дотук.
След като не изчакаха днешното идване в Източна Гута на екип на Организацията за възбрана на химическото оръжие, съдружниците евентуално ще се базират на отчет на Световната здравна организация, който излезе преди две седмици, предвижда професор Чуков. На база проби от кръв и урина на 500 души в него се заключава, че е бил употребен хлор и евентуално зарин. Ето за какво може да се чака развълнуван дипломатически и политически спор.

проф. Владимир Чуков - арабист: Оттук насетне идват огромните диспути дали този удар е легален, имало ли е химическа офанзива в Гута и мисля, че доста работа ще имат специалистите, помощниците на представителите на Великите сили в Съвета за сигурност. проф. Владимир Чуков - арабист: Ответен удар ще има политически, ще има дипломатически, то си проличава. Военен няма по какъв начин да стане. Няма нито една съветска цел, нито една съветска Противовъздушна отбрана - система не е била задействана, защото не е имало такива ракети.
Като при случая Скрипал и в този момент в сирийската рецесия всяка от страните активизира своите евентуални съдружници, с цел да покаже мускули на дипломатическото и политическото занятие, показва професор Чуков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР