Днес започва 16-ят кръг от футболното ни първенство, който открива

...
Днес започва 16-ят кръг от футболното ни първенство, който открива
Коментари Харесай

Пловдивското дерби се завръща на „Колежа“

Днес стартира 16-ят кръг от футболното ни състезание, който открива и второто завъртане сред тимовете ни от елита.

По сходство на старта, още веднъж погледите приковава дербито на Пловдив сред Ботев и Локомотив.

Преди него Берое приема Пирин (Благоевград) в Стара Загора, до момента в който последната среща от кръга също е много любопитна, тъй като ЦСКА 1948 е хазаин на Левски. Този дуел ще се организира във вторник, когато приключва кръгът.

ДНЕС, 17:00 ЧАСА, БЕРОЕ – ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД)

Преди началото на срещата в 17:00 часа през днешния ден Берое има 20 точки в актива си, до момента в който „ орлетата “ са с 11 и дойдоха в Стара Загора, намирайки се в серия от 3 провали. Домакините от своя страна са в приповдигнато самочувствие, тъй като в последните 2 кръга победиха Левски и Локомотив (Пловдив) с по 2:1. Преди тях обаче заралии се намираха в тежка серия от 7 срещи без триумф, отстъпвайки в 6 от тях, като в също толкоз даже не съумяха да се разпишат. Старши треньорът Хосе Луис Ачиари ще би трябвало да взема решение настоящи проблеми преди срещата с „ орлетата “. Едуин Ласо е осъден, което значи, че пропуща мача за насъбрани картони. Тиаго Сейхас тренира, само че продължава да изпитва болки и не е ясно дали ще е в положение да стартира като титуляр. Това значи, че Ачиари би трябвало да прекроява халфовата линия. Не е несъмнено присъединяване в мача и на Вини Трибуле, който има лек дискомфорт преди мача с Пирин Благоевград. Това може да наложи включването като титуляр на Майк Севайос или на Бруно Шмуц.

ПРОГНОЗА:    1

ДНЕС, 19:30 ЧАСА, БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Дербито се завръща на стадион „ Христо Ботев “ за първи път след реконструкцията на оборудването и дава обещание да е извънредно трогателен, макар че няма да има гостуващи почитатели. В началото на сезона двата отбора реализираха съгласие мачовете сред тях да се проведат без гостуваща аудитория. Така беше и в семейството на Локо, на което гостуваща аудитория нямаше, а дуелът приключи наедно 1:1. Домакините се намират в отлична серия от две следващи победи, в които вкараха 11 гола. Възпитаниците на Душан Керкез са на 11-а позиция в класирането. Локомотив пък са трети във краткотрайното нареждане. Те стартираха стремително в шампионата и дълго време бяха водачи в таблицата. В момента обаче са в серия без победа в последните си пет мача. От края на септември до момента " черно-белите " направиха равенства с Лудогорец, Черно море и ЦСКА 1948 и изгубиха от ЦСКА-София и " Берое ". " Смърфовете " обаче играят по-добре като посетители, като досега имат 4 победи и три равенства отвън " Лаута ". Единственият контузен в редиците на домакините е Мохамед Брахими. Треньорът на " черно-белите " Александър Томаш няма да може да разчита на контузените Калоян Костов, Лео Сена и осъдените Ангел Лясков и Евандро.

ПРОГНОЗА: Двата тима да отбележат гол

Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР