Днес започна изтеглянето на руските военни сили от Казахстан, съобщи

...
Днес започна изтеглянето на руските военни сили от Казахстан, съобщи
Коментари Харесай

Руските сили започват изтеглянето си от Казахстан

Днес стартира изтеглянето на съветските военни сили от Казахстан, заяви Франс прес, базирайки се на съветското министерство на защитата. Мироопазващите сили, част от Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС), бяха изпратени в Казахстан по искане на локалното държавно управление, с цел да оказват помощ против невижданите протести, обхванали страната. 

" Мироопазващата интервенция завърши (...), дилемите са изпълнени ", сподели съветският военачалник Андрей Сердюков, пълководец на контингента на ОДКС, включващ 2030 съветски, беларуски, арменски, таджикски и киргизки бойци. Военните към този момент са почнали да товарят техническото си съоръжение на самолетите на съветските Военновъздушни сили за връщане в непрекъснатата им база. Изтеглянето би трябвало да завърши в границите на 10 дни, съгласно казахстанския президент Касим-Жомарт Токаев и управлението на ОДКС.
Захарова съпостави въвеждането на силите на ОДКС в Казахстан с работата на доктор от най-висока категория
Говорителят на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова съпостави извършената от Съвета за групова несъмнено...
Прочети повече
Миналата седмица Казахстан беше разтресен от невиждани от оповестяването на независимостта му през 1991 година насам безредици и принуждение. Бунтовете доведоха до гибелта на десетки хора, а стотици бяха ранени, бяха разграбени магазини и опожарени огромен брой здания, в това число президентската резиденция.

Бунтовете бяха квалифицирани като " терористична " експанзия от страна на управляващите, макар че те не предоставиха съответни доказателства за това. Размириците избухнаха след демонстрации против покачващите се цени на горивата, на фона на спадащия витален стандарт и ендемичната корупция в централноазиатската страна.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР