Днес за първи път пуснахме в обръщение така наречен зелен

...
Днес за първи път пуснахме в обръщение така наречен зелен
Коментари Харесай

Продадени са 10 000 "зелени билета" за половин ден

Днес за първи път пуснахме в послание по този начин наименуван " зелен билет ", който цели да подтиква повече хора да слязат от персоналните си коли и да употребяват градския превоз. От сутринта до този миг са продадени над 10 хиляди " зелени билета " ". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на гала за честване на 20 година от откриването на метрото, която стартира в 13 ч. на метростанция " Константин Величков ".

" В последните 3-4 дни, каквито бяха и прогнозите, се получиха съществени превишения на равнищата на фини прахови частици ", разяснява тя. " Снощи до късно работиха сътрудниците, с цел да могат да изчислят вчерашните превишения и решението ми за " зелените билети " да бъде законосъобразно. Въпреки че прогнозата за през днешния ден беше по-добра към момента виждаме, че не се е осъществила. Въвеждането на билета беше напълно в точния момент ", сподели Фандъкова представен от " Фокус ". " Хората имат опция да закупят билетите на всички места. Там, където свършат, при водачите или на касите, се зареждат още веднъж ", добави тя.

" До този миг над 340 хиляди души на ден употребяват метрото. Това оказва помощ да се икономисват към 75 хиляди тона нездравословни излъчвания годишно. С построяването на третата линия на метрото чакаме икономисване на към 90 хиляди тона нездравословни излъчвания ", сподели още Фандъкова. Според нея метрото има най-големия принос за това хората да оставят колите си и да употребяват този най-екологичен градски превоз.

Третата на метрото линия ще е подготвена при започване на 2020-та

" Вече 50% от построяването на първия и най-тежък сектор от третата линия на метрото - централния, са подготвени. Очакваме в края на 2019 година и началото на 2020 година да бъдат пуснати всички 12 км метро, които се строят сега с 12 метростанции и с метрото да свържем Околовръстния път при Горна Баня, регион " Овча купел ", " Красно село " с центъра на града и с кв. " Хаджи Димитър " в източната част ", сподели още Фандъкова. Тя изясни, че преди всичко се приготвя продължението на третата линия в посока кв. " Левски " - още 3 км, и в посока кв. " Слатина " и бул. " Цариградско шосе ", сподели още Фандъкова.

През юли предходната година се предвиждаше третият лъч да е подготвен в средата на 2019 година

Проектът на софийското метро е фактически в Топ 10 на всички планове, финансирани от Европейски Съюз, само че особено за България този план е знаков, разяснява и ръководителят на представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев. Според него метрото е образец за това по какъв начин най-ефикасно се употребяват европейските средства и впечатлява освен с бързината, с която се строи, само че и с качеството на строителството.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Замърсеният въздух (132)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР