Днес Xiaomi официално представи новата серия Xiaomi 12S, разработена съвместно

...
Днес Xiaomi официално представи новата серия Xiaomi 12S, разработена съвместно
Коментари Харесай

Xiaomi × Leica със стратегическо партньорство в технологиите с изображения

Днес Xiaomi публично показа новата серия Xiaomi 12S, създадена взаимно с Leica. Тази изключителна серия артикули е първата кулминационна точка на стратегическото партньорство в мобилната снимка сред Xiaomi и Leica. Цялата серия включва разнообразни системи за изображения, създадени взаимно от Xiaomi и Leica, съдържащи лещи Leica Summicron и поддържащи профили за изображения на Leica, всички от които имат за цел да дадат опция на обособените създатели да изразят своята креативност, като в същото време резервират достоверния жанр на изображенията на Leica.

Автентичн а технология на профилиране на изображени е на Leica

В тази нова епоха на мобилната снимка Xiaomi и Leica сътвориха взаимно нов стандарт за смарт телефон снимка. Комбинирайки задълбочената експертиза на Leica за оптиката, обработката на изображения, качеството на изображенията и богатия опит на Xiaomi във фотографията със смарт телефон технология, серията Xiaomi 12S, създадена взаимно с Leica, предлага невиждано качество на изображението и цветове, които се придържат компактно към присъщия външен тип и чувство на Leica.

За да оказват помощ на технологията за изображения да доближи до нови висоти, Xiaomi и Leica създадоха взаимно изключителни оптични лещи. Като най-хубав модел, Xiaomi 12S Ultra употребява опциите на Leica за оптичен дизайн от международна класа в своята система от лещи, като в същото време се придържа към техните строги стандарти за тестване на оптичното качество и ползва експертния опит на Xiaomi в миниатюризирането на съставни елементи, с цел да обезпечи ултрависока резолюция, ултрависока светлочувствителност, понижена дисперсия на светлината и по-ниски отражения.

Основната камера на Xiaomi 12S Ultra употребява 8P асферичен обектив, с цел да се оправя с постоянно срещани проблеми във фотографията като отражения, замазване и хроматична аберация. Модулът на камерата на Xiaomi 12S Ultra също прибавя покритие срещу отражения на обектива, покритие с мастило по ръба му, материал от повтаряем олефинов съполимер материал и филтър за инфрачервена светлина с технология на завъртане. Заедно тези функционалности оферират по-ясна цялостна картина, която е константна в целия обектив.

В допълнение към усъвършенствания оптичен дизайн, серията Xiaomi 12S, създадена взаимно с Leica, също употребява Leica профили за изображения, наследявайки вековната хармония на изображението на Leica и възпроизвеждайки тона и естетиката на този бранд благодарение на авангардни логаритми. За крайния консуматор това значи достъп до два фотографски стила: „ Leica Authentic Look “ и „ Leica Vibrant Look “, като и двата оферират усъвършенствана креативна независимост на фотографа.

• " Leica Authentic Look " пресъздава естествени изображения, с които Leica е известна. Като резервира контраста на светлината и сенките, той прибавя чувство за триизмерна дълбочина към фотосите с присъщото предимство на потвърдената във времето хармония на светлината и сенките на Leica.

• „ Leica Vibrant Look “ съчетава експертиза от Xiaomi и Leica. Комбинирайки опита на Xiaomi в смарт телефон фотографията с водещата хармония на Leica, фотографите могат да уловят страстта на момента, символизирайки приноса на Leica в региона на мобилната снимка.

Серията Xiaomi 12S, взаимно проектирана с Leica, носи автентичнния „ Leica Image Look “ на един смарт телефон.

Професионална широкоъгълна камера със супер огромен 1-инчов датчик

Xiaomi 12S Ultra е екипиран със датчик Sony IMX989 1 ", съчетаващ масив от пиксели Quad-Bayer с самостоятелни размери на пикселите, достигащи 1,6 μm. След групирането им те доближават 3,2 μm, като понижават шума, уголемяват динамичния обсег, усилват уловената светлина и реализират по-добри изображения при условия на слаба осветеност. Това основава нов казус в камерите за смарт телефони, доближавайки се до обичайните камери във връзка с хардуерни спецификации.

Xiaomi 12S Ultra е първото Android устройство, което поддържа Dolby Vision HDR видео запис и възпроизвеждане. Dolby Vision усъвършенства вашите видеоклипове с ярки цветове, по-рязко съответствие на контрастност и по-богати елементи, осигурявайки реалистично и точно качество на изображението.

Xiaomi 12S Ultra употребява HyperOIS за ултрастабилна продуктивност, предлагайки непрекъсната отплата за придвижване по време на видеозапис. HyperOIS употребява празнината сред два фрагмента, с цел да задвижи OIS мотора в първичната му позиция, давайки на всеки кадър цялостен ефикасен обсег на стабилизация.

Xiaomi 12S и Xiaomi 12S Pro имат Sony IMX707 като главен датчик, който включва както огромен размер на датчика, по този начин и огромни пиксели при 1/1,28 инча и 2,44 μm след групирането на пиксели. С поддръжката на Xiaomi AI Image Solution и Xiaomi ProFocus, тези датчици реализират бързо пускане, снимане и дълготрайно снимане. Устройствата поддържат водещ в промишлеността ултрабърз режим на серия от 30 фрагмента в секунда и изключителни благоприятни условия за снимане при слаба светлина. Освен това, те ползват моментна фотография на всички подиуми в своите фотоапарати, което улеснява улавянето на решаващия миг.

Серията Xiaomi 12S, създадена взаимно с Leica, също е проектирана да бъде по-удобна за фотографа в постпродукцията. Цялата серия поддържа 10-битов RAW формат, калибриран от Adobe Labs, с метаданни за промяна на цвета, вградени във файловете. Когато употребявате Adobe Lightroom за отваряне на фотоси, снимани на Xiaomi 12S Series, софтуерът Adobe Camera RAW автоматизирано ще усъвършенства фотосите въз основа на метаданни, предоставяйки на професионалните фотографи добра насочна точка за постпродукция.

Един смарт телефон, два чипа Xiaomi Surge

Xiaomi 12S Ultra, създаден взаимно с Leica, е първият флагман модел, оборудван с два лични чипа Xiaomi Surge - чипсет за бързо зареждане Xiaomi Surge P1 и чипсет за ръководство на батерията Xiaomi Surge G1, предлагащи огромни усъвършенствания в ръководството на батерията и цялостното потребителско преживяване.

Xiaomi 12S Ultra поддържа 67W кабелно бързо зареждане, 50W безжично бързо зареждане и 10W назад безжично зареждане. В основата на Xiaomi Surge Battery Management System е 4860mAh едноклетъчна силициеводиоксидна анодна батерия и Xiaomi Surge P1 чипсет за бързо зареждане, който също поддържа до 16A първоначален ток с 96,8% успеваемост на превръщане. Освен това, чипсетът за ръководство на батерията Xiaomi Surge G1 предлага набор от логаритми за ръководство на батерията, вграждайки ги, с цел да отбрани работната сигурност и да следи натоварването на разреждането, с цел да планува тъкмо наличния живот на батерията на устройството. Xiaomi 12S Ultra също поддържа адаптивно зареждане, с цел да предотврати презареждане на батерията, като по този метод усилва броя на циклите на зареждане с 25%.

Xiaomi 12S Pro разполага с чипсет за бързо зареждане Xiaomi Surge P1, 120W кабелно зареждане, 50W безжично зареждане и 4600mAh едноклетъчна батерия, до момента в който Xiaomi 12S предлага 67W кабелно зареждане, 50W безжично зареждане и 4500mAh батерия.

Ф лагман продуктивност, флагман екран

Като най-новия флагман на Xiaomi, серията Xiaomi 12S, създадена взаимно с Leica, се зарежда от напълно новата мобилна платформа Snapdragon® 8+ Gen 1, построена върху TSMC 4nm развой. В съпоставяне със Snapdragon® 8 Gen 1, главната повърхност на Snapdragon 8+ Gen 1 е с 21% по-малка, като CPU и GPU получават 10% усъвършенстване в продуктивността и 30% усъвършенстване в енергийната успеваемост. Това освен доста понижава потреблението на сила в режим на подготвеност на серията Xiaomi 12S, само че също по този начин разрешава по-ниски топлинни излъчвания и консумация на сила при случаи с високо натоварване.

Xiaomi 12S Ultra е оборудван с напълно нова система за отклоняване на топлината, сходна на естествения механизъм, посредством който растенията всмукват водата през листата. Тази триизмерна охлаждаща помпа е гениално проектирана със серия от канали, които употребяват капилярна мрежа за интензивно изпомпване на охлаждаща течност, кондензирана от страната, противоположна на топлите зони. Това усъвършенства доста успеваемостта и усилва топлопроводимостта на всяка единица със 100% спрямо обичайните VC системи за отклоняване на топлината.

Xiaomi 12S Ultra и Xiaomi 12S Pro разполагат с 6,73-инчов AMOLED пъстър екран с E5 луминисцентен материал, който обезпечава професионално равнище на подробност, бляскавост и цветова успеваемост в допълнение към пикова бляскавост от 1500 нита, 2K резолюция, P3 цветова гама и 1-120Hz AdaptiveSync Pro. Xiaomi 12S е малко по-компактен със единствено 6,28 инча и също по този начин поддържа екран с цветова гама P3, HDR10+ и 120Hz AdaptiveSync.

Представени бяха и Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition, Xiaomi Book Pro 16, Xiaomi Book Pro 14, Xiaomi Smart Band 7 Pro и Xiaomi Home WiFi.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР