Днес всички се връщат в клас, но някои учители ще

...
Днес всички се връщат в клас, но някои учители ще
Коментари Харесай

Любимци на учениците: Учители станаха звезди в TikTok

Днес всички се връщат в клас, само че някои учители ще останат и онлайн.

Николай Чакалов е преподавател по физическо, само че и звезда в обществените мрежи TikTok и Instagram, оповестява bTV.

" Точно когато беше пандемията, беше в действителност доста огромна досада и взех решение да си изтегля приложението TikTok. От там започнах да виждам, взех решение да си обявявам едно или две клипчета, видях, че хората се радват на това, което върша ", спомня си Николай.

А учениците с наслада одобряват заниманието на своя учител.

" Като ме виждат по коридора, към този момент всички ме познават, споделят ми: " Здравейте, господине, може ли да си създадем някой тикток ", споделя учителят по физическо.

TikTok прави господин Чакалов звезда и любим на учениците.

" По-възрастните не употребяват това приложение и те по този начин ме усещат като техен другар, стартират да ми споделят, да тичат по коридора да ми кажат те какво се правили, кой тикток са гледали ", изяснява той.

Николай Чакалов от 32. учебно заведение не е единственият български учител в обичаната мрежа на учениците. Ралица Бъчварова приготвя освен занимателни, само че и просветителни клипчета.

" Стоейки си у дома и имайки доста свободно време, аз пробвах да кача няколко видеа в платформата, първите мои почитатели бяха моите възпитаници и те сложиха първите лайкове на видеата ми. През този интервал връзката сред нас беше прекратена, действителната връзка, и ние търсихме способи по какъв начин да поддържаме връзка ", споделя Ралица.

Учителката обаче среща и рецензии.

" Коментарите бяха от поздравления, удивление, до цялостно отказване и хейт. Аз си мисля, че в случай че моята известност способства с това урокът да им стане по-интересен, то си коства. Те доста повече ми се доверяват, тъй като виждат, че аз одобрявам неща, които и те харесват ", изяснява учителката.



Така и учениците стават част от нейния TikTok профил.

" Понякога те ми дават концепцията. Снимахме в междучасията, преди часовете, след часовете – да не си намерения някой, че ние в часовете единствено видеа вършим. Когато станах по-популярна, възпитаници от прилежащите класове идваха в стаята и желаеха да си вършим фотоси, да им давам подписи, моите възпитаници от класа го намираха за доста необичайно и занимателно и се смееха, аз им споделям: " Много ви апелирам, няма да се смеете и да се подигравате на моите почитатели ", майтапи се тя.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР