Днес в зала Славейков във Френския институт в България се

...
Днес в зала Славейков във Френския институт в България се
Коментари Харесай

Безплатна зона за палатки на „Francofolies“ в Благоевград

Днес в зала „ Славейков ” във Френския институт в България се организира Френска закуска с „ Francofolies “, Благоевград. Лицензиран уредник и продуцент на фестивала „ Francofolies “ е Община Благоевград, която има всички права за провеждането му на територията на България и Балканския район.
 
Преди началото на към този момент обичайния празник на франкофоните и меломаните в България, на събитието в София бяха разкрити фестивални детайлности. Г-жа Христина Шопова, зам.-кмет на Благоевград, разгласи, че за първи път тази година на територията на фестивала ще бъде обособено място за туристически палатки. То ще се намира над езерото в парк „ Бачиново ” на повърхност към 2 дка и ще бъде изцяло гратис за хората, избрали този метод да съпреживеят фестивала. Помислено е и за сигурността им, защото в самия парк защитата е денонощна.  

На закуската по френски участваха и госпожа Елиянка Михайлова, шеф Дирекция “Сценични изкуства и художествено обучение ” към Министерство на културата, господин Георги Алипиев, държавен специалист Дирекция “Международно съдействие и вложения в туризма ” в Министерство на туризма, както и представители на Министерството на външните работи, Министерството на образованието, Виваком и ОББ.

Със особено послание към гостите се обърнаха и господин Жил Курежлонг – Първи консултант в Посолството на Франция и господин Фабиен Флори – Съветник „ Културно съдействие ”, Директор на Френския институт в България.

Закуската приключи със специфичен привет към уредниците, присъстващите медии и посетители от господин Жерар Пон, Директор на „ Francofolies de la Rochelle “, Франция. Той показа: „ Фестивалите Франкофоли по света са едно огромно семейство и аз съм извънредно благополучен, че Благоевград е част от него. Програмата е на международно равнище, организацията на събитието – също. Очакват ви страхотни моменти с обичани звезди. ”

Фестивалът в Благоевград ще се състои за пети следващ път на 21 и 22 юни. Юбилейното издание на събитието ще бъде в градския парк “Македония ”, а входът за всички поданици и посетители на града е свободен. Музикалната стратегия е извънредно мощна, като  в нея се открояват добре познати звезди от международната музикална сцена. Американската изпълнителка LP с италиански корени ще бъде хедлайнер на 21 юни, в първия ден на фестивала. Преди нея излиза хитовия молдовски реализатор Dan Balan, както и френската електро-суинг тайфа Caravan Palace.
На идващия ден на сцената на Франкофоли първи ще излезе Никола Груев – Kottarashky и неговата група. По-късно той ще отстъпи място на едни от най-известните румънски актьори Morandi, чиито шлагери са познати в целия свят. Като хедлайнер на втората вечер, 22 юни, ще се изяви френският поп реализатор Kendji Girac, който доби международна известност с шлагера си Andalouse.

Сцената за фестивала „ Франкофоли “, на която ще се изявят всички музиканти, е с повърхност 300 кв. м. На и към сцената ще бъдат сложени към 300 ефектни осветителни тела, ще има и над 250 кв.м. LED стени, на които ще се излъчват изявите в действително време. Със своята мощност, качеството на озвучаването попада в ТОП 3 на системите от международно равнище, а всеки един от участниците идва с най-актуалните си декори, което подсигурява спомагателен резултат.
Площта на парк „ Македония ” е 62 дка, което разрешава да се съберат десетки хиляди хора, като на място е обезпечен достъп за хора в неравностойно състояние.

Мерките за сигурност в парка са извънредно съществени, няма да се позволява влизането с бутилки, твърди и остри предмети, а лицата под 18 години ще влизат след попълнена декларация от техните родители/настойници.

За фестивалното въодушевление ще  допринесат и шатрите, на които ще се оферират храни и питиета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР