Днес в Триград ще бъде погребан 16-годишният Кристиян, който беше

...
Днес в Триград ще бъде погребан 16-годишният Кристиян, който беше
Коментари Харесай

ТЪГА: Днес погребват 16-годишният Кристиян!

Днес в Триград ще бъде заровен 16-годишният Кристиян, който беше открит мъртъв, откакто преди 2 седмици взе колата на своя татко без позволение и блъсна петима туристи на пътя към Триград. Двама от туристите бяха по-тежко ранени, а останалите – по-леко.

Тялото на Кристиян бе открито на към 2-3 км от селото, в скалите над пещерата Дяволското гърло.

„ Шокът е доста огромен. Родителите са смазани”, сподели по bTV кметът на Триград Цветан Славков. „ Призовавам младите да не стигат до такава прекаленост, за всяка неточност има решение”, съобщи той.

Всички потърпевши при удара от колата на Кристиян са в потрес и изпитват състрадание към фамилията и околните на Кристиян.

Според първичния оглед на криминалистите най-вероятно случаят е станал в нощта на съдбовната злополука, която стана в първите часове на 9 юли. Тогава блъсна група туристи и избяга, с него в колата е пътувало и момиче. Самият Кристиян е бил без брошура. През ваканцията той е гостувал на баба си в Триград.

Някои от локалните хора в Триград считат, че момчето е единствено поставил завършек на живота си, откакто е повярвало, че е умъртвило хората, които е блъснал. Според други обаче става дума за случай.

Психологът Росен Йорданов също се съмнява, че Кристиян самичък е протегнал ръка на живота си, и е на мнение, че по-скоро става въпрос за трагичен случай.

„ Детето е изпитвало и боязън, и позор, и виновност. Най-вероятно първоначално е допускало, че е лишило живота на някого, а това е труднопоносимо възприятие, изключително когато е съчетано с неспособност рационално да се защитиш”, разяснява психологът.

Според него най-вероятно момчето е починало малко след случая, тъй като ограниченията, които по-късно са били подхванати – да се осведоми посредством оставени бележки, че в действителност хората са живи, което в действителност е причинявало може би най-тежката контузия за него, са останали без изгода.

„ Обикновено в първите минути и часове човек е най-объркан и най-неадекватен. Силно се колебая обаче, че той е е протегнал ръка на живота си. По-скоро е станал инцидент”, добави Росен Йорданов.

„ Допускам, че момчето е имало задоволително жизнеутвърждаваща мощ в себе си. Трудно е да допуснем, че даже и подобен случай може да докара до толкоз внезапен срив, до някаква късосъединителна реакция. По-скоро казусът е бил обвързван със страха, с неналичието на ясна мисъл”, сподели още психологът.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР