Днес в Софийска градска прокуратура е получено писмено уведомление от

...
Днес в Софийска градска прокуратура е получено писмено уведомление от
Коментари Харесай

МИСТЕРИЯ! Ето как е починал в ареста собственика на камиона с 18 трупа: Открит на пода, оплакал се от…

Днес в Софийска градска прокуратура е получено документално съобщение от шефа на МЦ към ОСИН-София, че Тачо Тачев е умрял в събота в следствения арест. Според известието в 11:02 ч. е извикан екип на Център за незабавна здравна помощ, защото Тачо Тачев се е оплакал от болки в гърдите. Констатирана е висока стойност на артериалното налягане, само че без ЕКГ смяна. Дадена е терапия. В 15:00 ч. Тачо Тачев е открит паднал на пода на килията. Пристигналият екип на Специализирана здравна помощ в 15:12 ч. е установил гибелта му. Това оповестиха от пресцентъра на Софийската градска прокуратура.
Образувано е настрана досъдебно произвеждане за закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс, в границите на което ще се откри каква е повода за гибелта на Тачо Тачев и има ли проявено неведение или немарливо осъществяване на занимание или друга правно регламентирана активност, в резултат на което да е настъпил леталният излаз. Делото за закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс е стартирано в изискванията на необходимост от следовател към следствения отдел на Софийска градска прокуратура и ще се организира под управлението и надзора на прокурор в Софийска градска прокуратура.
Междувременно следствието по делото за проведена незаконна група, каналджийство и за причиняване на гибелта на 18 афганистански жители, продължава под управлението и надзора на Софийска градска прокуратура.
В хода на следствието е открита самоличността на осемнадесетте умряли афганистански жители. За задачата са били осъществени разпознавания от страна на роднините на предоставени фотоси на труповете, лицево-идентификационни експертизи и ДНК-експертизи.
Със съдействието на Посолството на Ислямска република Афганистан в гр. София са открити наследниците на умрелите лица и същите са съответно известени за правата си в наказателното произвеждане.
По делото са показани документи, видно от които посланикът на Ислямска република Афганистан в Република България упълномощава представител на Спешна помощ Турция да движи всички въпроси от освобождението на тялото на умрелите от КСМД – УМБАЛ „ Александровска “ – София до превозването им до интернационално летище в Истанбул, Република Турция, откъдето с полет на държавната авиолиния „ Ариана “ да лети до Афганистан.
Към момента СГП е освободила тленните остатъци на всички 18 умряли афганистански жители и същите са предадени по описания ред.
Софийска градска прокуратура (СГП) следи следствието по досъдебно произвеждане, предоставено на следовател от Национална следствена работа (НСлС), по което са привлечени като обвинени шест лица за управление и присъединяване в проведена незаконна група и каналджийство, както и за причиняване на гибелта на 18 лица, жители на Ислямско емирство Афганистан.
Спрямо всеки от шестимата обвинени по искане на СГП Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР