Днес в сградата на Общинска администрация – Берковица, бе подписан

...
Днес в сградата на Общинска администрация – Берковица, бе подписан
Коментари Харесай

Ремонтират с 1 милион лева площада в Берковица

Днес в постройката на Общинска администрация – Берковица, бе подписан Акт Образец 2 за разкриване на строителна площадка за осъществяване по план „ Реконструкция на част от площад” Й. Радичков”, намиращ се в ПИ 03928.511.543 по КК на Берковица и парк-градина, намиращ се в ПИ 03928.511.542 по КК в града. На срещата участваха Димитранка Каменова – Кмет на Община Берковица, Гергана Антонова – Зам.-кмет на Община Берковица, Милован Жан – Председател на ОбС-Берковица, арх. Мариел Спасов – Управител на „ Строител-Криводол” ЕООД - Криводол, инж. Пламен Захариев – Управител на фирмата-проектант „ ИСИ 09 “ ООД - Монтана, инж.Алберт Младенов – Ръководител направление „ Строителен контрол “ в „ Дикрил консулт “ ЕООД - София, Галина Борисова – Гл. специалискт „ Строителство “, инж. Иван Георгиев – Гл. експерт „ АО Кадастър “.
За обекта е планувано замяна на съществуващата настилка, създаване на осветяване, както и озеленителна и паркоустройствена част. Проектът планува замяна на настилки с напълно нови естествени материали, изработка на нови алеи с пейки и ремонт на съществуващите, замяна и изработка на ново парково осветяване, замяна на ВиК съоръжения и изработка на нов шадраван при започване на източната част от площада, отделяне на цветни кътове и засаждане на нови дървесни типове по дендрологичен план, изработка на настилка на площадното пространство от два типа естествени плочи и павета с вградено осветяване, възобновяване и ремонт на съществуващата чешма, изработка на два броя кръгли цветарници, монтаж на пейки от дърво и метал, както и обезпечен достъп на хора с двигателни увреждания. Целта на плана е да се усъвършенства виталната среда, изискванията за живот и инфраструктурата за отдих и възобновяване в Берковица.
Припомняме, че за втора поредна година, с решение на Министерски съвет от 09.12.2020 година, са отпуснати спомагателни средства на Община Берковица. Община Берковица получи 1 милион лв. за реорганизация и ремонт на площад „ Йордан Радичков “ и парка към него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР