Днес в северната ни съседка Румъния се провежда първи тур

...
Днес в северната ни съседка Румъния се провежда първи тур
Коментари Харесай

В Румъния се провеждат избори за президент

Днес в северната ни съседка Румъния се организира първи тур на президентски избори. Очакванията са досегашният президент Клаус Йоханис да завоюва втори мандат. Социологическите изследвания демонстрират, че той ще получи към 40% поддръжка на първи тур, предава Топ вести.

Още трима претенденти имат късмет да се причислят към него на втори тур. Общо 14 души са се кандидатирали за президент на Румъния. Сред тях е и някогашният министър председател Виорика Дънчила. Тя и Дан Барна, водач на опозиционния Съюз за избавление на Румъния, се борят в конкуренцията за второто място на балотажа.

Вторият тур е плануван за 24 ноември. Проучванията още веднъж отреждат победа за Йоханис, без значение против кого ще се изправи на балотажа. Преди пет години Йоханис победи на балотаж някогашния министър председател и някогашен водач на Социалдемократическата партия Виктор Понта.

С поддръжката на държавното управление на малцинството на дясноцентристката Национално-либерална партия на премиера Лудовик Орбан, съдружник, който завоюва парламентарен избор на доверие в понеделник, Йоханис може да назначава прокурори, които да са съществени в битката с ендемичната корупция, считат наблюдаващи.

Преизбирането му може и да усили възможностите на Национално-либералната партия да образува съдружно държавно управление след парламентарните избори
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР