Днес, в Русе се проведе заседание на междуведомствена областна епизоотична

...
Днес, в Русе се проведе заседание на междуведомствена областна епизоотична
Коментари Харесай

Броят на евтаназираните прасета в Русенско вече е 79 300

Днес, в Русе се организира съвещание на междуведомствена регионална епизоотична комисия по отношение на ограниченията във връзка с болестта африканска чума по свинете на територията на района. Актуалната конюнктура обясниха регионалният шеф Галин Григоров дружно със своя заместител Валентин Колев и шефа на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Георги Дяков.
На срещата бе посочено, че умъртвяването и обезвреждането на труповете на евтаназираните животни в свинекомплекса в Николово е завършило на 1 август, а в свинефермата в Бръшлен на 4 август. Към момента процедурата е в ход и в свинекомплекса в Голямо Враново, като до 7 август са умъртвени 6000 прасета, с което общият брой на евтаназираните все още животни на територията на региона е 79 300 .
За прасетата, намираща се в персонални стопанства, вид „ заден двор “, бе регистрирано, че понастоящем в община Бяла броят на регистрираните прасета е 13, като те са в 8 стопанства, които са ситуирани надлежно в 3 обитаеми места. По публична информация в община Ветово 14-те регистрирани прасета са умъртвени. В община Две могили обстановката е същата като от предходната седмица и там има 3 прасета, отглеждани от двама стопани. В Ивановска община има 2 прасета в село Кошов, като през днешния ден би трябвало и те да бъдат умъртвени. Броят на прасетата в персонални стопанства в община Русе е 3, като в Червена вода са 2 записаните, а в село Тетово има 1 нерегистрирано. На територията на общините Сливо поле и Ценово все още не се отглеждат прасета за персонална консумация. В неофициални диалози същото е доказано и от община Борово, само че към момента публично такава информация не е постъпила в Областната администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР