Днес, в присъствието на кметовете и зам.-кметовете на общините Сандански,

...
Днес, в присъствието на кметовете и зам.-кметовете на общините Сандански,
Коментари Харесай

Официално откриха новоизградения Ангиографски сектор в Югозападна болница, Сандански

Днес, в наличието на кметовете и зам.-кметовете на общините Сандански, Петрич, Кресна и Струмяни, публично бе открит новоизграденият Ангиографски бранш в МБАЛ „ Югозападна болница “, Сандански.

Новият бранш е оборудван с нова, висококачествена ангиографска инсталация за инвазивна диагностика и лекуване на сърдечно-съдови болести.

Според условията за инсталирането на модерната ангиографска инсталация бе построена и едноетажна сграда с обща повърхност от 100 кв. м., като с изключение на главното помещение, в което е конфигуриран уреда, са построени и помещение за подготовка на пациента, хигиеничен възел и техническо помещение.

По време на тържественото разкриване, Архиерейски наместник иконом Георги Танчев освети най-новия високотехнологичен ангиографски уред, който е разбработен особено за сложна сърдечна, обща и периферна ангиография за цялото тяло.

Апаратурата е извънредно щадяща за пациентите, с ниско равнище на облъчване, чрез точност на рентгеновите дози, а вградените в апарата съставни елементи и технологии подсигуряват оптимално високо качество на облиците във всички проекции.

Съществуващият ангиограф, с който досега болничното заведение е разполагала, също ще бъде употребен като авариен.

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов и шефът на МБАЛ „ Югозападна болница “ – доктор Тонев показаха взаимна признателност за взаимната си работа в грижа за здравето и живота на жителите на четирите общини – Сандански, Петрич, Кресна и Струмяни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР