Днес в Национална спортна академия “Васил Левски” – закрита лекоатлетическа

...
Днес в Национална спортна академия “Васил Левски” – закрита лекоатлетическа
Коментари Харесай

YASV Коледен турнир за деца по лека атлетика

Днес в Национална спортна академия “Васил Левски” – закрита лекоатлетическа зала се организира Коледен шампионат за деца по лека атлетика. Празникът бе проведен, с цел да бъде маркиран интернационалният ден на доброволчеството точно с доброволческа активност. В събитието се включиха над 60 деца и бе извършено благодарение на над 20 доброволци. Събитието се провежда от Катедра “Лека Атлетика “ на Национална спортна академия “Васил Левски “, състезателен клуб КЛАСА и “Асоциация за развиване на българския спорт “.


Участниците получиха награди от спонсорите на събитието - лакомства от " Пауър марк ". Всяко дете получи и грамота за присъединяване от " Асоциация за развиване на българския спорт ", а уредниците се надяват тази самодейност, която се организира за трета поредна година да увеличи интереса на подрастващите към спорта и физическата интензивност и да им даде мотивация да бъдат дейни в всекидневието си. Малките спортисти бяха наградени от проф. Стефан Стойков, началник катедра “Лека атлетика “, Тереза Маринова, олимпийски първенец и учител в НСА “Васил Левски “ и Ивайло Лазаров - главен уредник на конкуренцията и учител в Академията. За да са съпричастни към физическата интензивност на децата, измежду родителите беше осъществена лотария, като премията от томболата бе извоювана от Величка Георгиева.

Международният ден на доброволчеството се празнува за първи път на 5 декември през 1985 година по самодейност на Организация на обединените нации, когато международната организация приканва държавните управления и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма публичност на активността им. " Асоциация за развиване на българския спорт " работи целеустремено за развиването на доброволчеството в спорта за регламентирането му и основаване на повече благоприятни условия за създаване на познания и умения посредством доброволчество в спорта и благодари на всички доброволци, които поддържат акциите и самодейностите на организацията.


Коледният шампионат се осъществя като част от план Млади посланици на спортното доброволчество /YASV/ и част от доброволците, които спомогнаха за реализацията на събитието бяха точно младите посланици на спортното доброволчество. Проектът, който е взаимно партньорство сред четири страни и има за цел да предизвиква доброволческите действия в спорта, равните благоприятни условия и осъзнаване на значимостта на здравословния метод на живот посредством повишение на присъединяване в спорта за всички.

Основните етапи на плана са отдадени на локални действия, свързани с популяризирането на спортната просвета и повишение на осведомеността по отношение на смисъла на физическата интензивност, както и поощряване на доброволчеството, неговите полезности и неговите изгоди за обществото. В допълнение, като краен артикул на плана ще бъде основана онлайн платформа, която ще събере всички резултати и най-хубави практики, с цел да следват същия път към популяризирането на спортната просвета и доброволчеството в спорта като способи за поощряване на равни благоприятни условия и битка със общественото изключване. Проектът е съфинансиран от Програма " Еразъм+ " на Европейската комисия - Малки взаимни партньорства и ще се осъществя в границите на 24 месеца. Партньори: Италия, България, Полша и Дания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР