Днес, в Международния ден на майчиния език, искам от името

...
Днес, в Международния ден на майчиния език, искам от името
Коментари Харесай

Карадайъ: Поклон пред делото на учителите по майчин език

Днес, в Международния ден на майчиния език, желая от името на Движение за права и свободи и персонално от свое име да поздравя всички учители по майчин език и всички читалищни служащи, които пазят и популяризират благосъстоянието на майчиния език. Това написа водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във Facebook страницата си.

" Благодаря Ви за всеотдайността и любовта, с която преподавате на децата – билингви. Съвременни просветители, Вие пазите връзката с корените и пренасяте полезностите на обособените етнически групи в бъдещето. Поклон пред делото Ви! ", добави още Карадайъ

Ето целия пост на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във Facebook във връзка Международния ден на майчиния език:

Езикът е благосъстояние. Не единствено тъй като е средство за другарство. Той е еднаквост, културно разнообразие и духовно извисяване.

Езикът е връзката с майката, рода и Родината, само че и кодът, посредством който можем да опознаем и приемем другия. Да станем част от неговия свят, само че и да го приобщим към своя.

В модерния, софтуерен и мобилен ХХI век съвсем няма еднонационални страни – с един език, една религия и една просвета. Нашето огромно семейство – Европейският съюз, е най-яркият образец за това. В него всички ние, страните – членки, сме дружно със своите разлики, които, зачитайки и отстоявайки, трансформираме в общи дейности. Приемаме се равни и свободни, ценейки многообразието, което дава всеки един от народите и етносите в Общността.

Днес, в Международния ден на майчиния език, желая от името на Движение за права и свободи и персонално от свое име да поздравя всички учители по майчин език и всички читалищни служащи, които пазят и популяризират благосъстоянието на майчиния език.

Благодаря Ви за всеотдайността и любовта, с която преподавате на децата – билингви. Съвременни просветители, Вие пазите връзката с корените и пренасяте полезностите на обособените етнически групи в бъдещето. Поклон пред делото Ви!

Съдбата ни е отредила свещената българска земя като обща. Нека живеем дружно - в мир и естетика, всеки със своя език, своята религия, своята просвета и своята отговорност пред жанр и Родина!

Честит Международен ден на майчиния език!

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР