Днес в хотел Маринела“ в София бе даден стартът на

...
Днес в хотел Маринела“ в София бе даден стартът на
Коментари Харесай

Форумът, от който започват хиляди професионални кариери

Днес в хотел „ Маринела “ в София бе даден стартът на „ Национални дни на кариерата “ – Добра Кариера, Добър Живот – най-мащабния кариерен конгрес в България, който се организира за 17-и следващ път през март и април. Форумът още веднъж предлага на студентите и младите експерти опция да слагат основите на своето успешно кариерно развиване, като им даде шанса да срещнат стотици евентуални работодатели. Между 13-и март и 4-и април в осем академични града в България – София, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово, Свищов, Бургас и Пловдив – търсещите нови благоприятни условия за работа експерти имат късмет да се срещнат онлайн с HR експертите от водещи огромни компании в страната, предлагащи свободни стажантски и работни позиции в разнообразни бизнес браншове.

Тази година форумът се разраства с още един град и за първи път ще се организира в Габрово. Това е резултат както на икономическата обстановка в страната, по този начин и на триумфа на „ Национални дни на кариерата “. Повишеният интерес на бизнеса към градовете с механически университети ясно демонстрира потребността на пазара от механически експерти.

В откриването на събитието участваха представители на държавните институции, които показаха поддръжката си към форума, изтъквайки общественото му значение.



В формалното разкриване взеха присъединяване:
Йорданка Фандъкова – кмет на столична общинаТомислав Дончев – заместител министър-председател на Република БългарияЛазар Лазаров – заместител министър на труда и обществената политикаАнгелина Ламбрева – Директор на Дирекция „ Висше обучение “, Министерство на образованието и наукатаПолина Маринова – Директор на Дирекция „ Регионална работа по заетостта “, гр. СофияИвайло Найденов – държавен специалист в Дирекция „ Политика на пазара на труда и трудова подвижност “;Светлозар Петров, Управител на ДжобTайгър ООД;Емануел Артур, Изпълнителен Директор, Нестле България.

Това е единственият конгрес в България, който свързва и показва на едно място представители на държавното ръководство, бизнеса, образованието и младежта. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова показа с младежите, че за нея е същинско наслаждение да бъде с тях и „ нейното наличие на откриването всяка година демонстрира, че събитието е доста значимо “ и го дефинира като „ най-прекият път за среща на бизнеса с младежите “. Кметицата посочи, че „ фактът, че 131 компании участват демонстрира, че бизнесът прави оценка това събитие и се нуждае от младежите “. Заместник министър-председателят Томислав Дончев сподели на младежите, че „ персонално, преди формалното разкриване, е посетил щандовете. “ Той не пропусна опцията да подсети на младежите, че държавната администрация също има потребност от хора, като им сподели, „ че другата причина за неговата поява е да се срещне с забавни хора и да се опита да ги притегли, защото в своя екип има свободни места “. Лазар Лазаров, заместител министър на труда и обществената политика сподели, че „ уредникът на форума JobTiger, общината и министерството имат обща цел, а точно, да обезпечат на всеки юноша да получи своето работно място “.

„ JobTiger постоянно е давал късмет на младежите и към днешна дата те са забележителен % от всички чиновници, които носят със себе си новаторски хрумвания и изобретателно мислене. Това е една от аргументите „ Национални дни на Кариерата “ да е толкоз сполучливо събитие “ показа шефът на JobTiger Светлозар Петров.

„ През 15-те години на нашето присъединяване в този конгрес успяхме да срещнем доста младежи, с цел да беседваме с тях, да се вслушаме в техните потребности и да им помогнем да бъдат по-подготвени, когато стартират професионалния си път. Много от тях през днешния ден са част от огромното семейство на  Nestle, а до 2020 планираме да помогнем на още 200 младежи да започват своята блестяща кариера “, показа Емануел Артур, Изпълнителен шеф на Нестле България.

Форумът в гр. София започва през днешния ден, 13 март и продължава два дни. На него се показват 131 компании в разнообразни бизнес браншове. Сред тях са финансови институции и банки, компании в областта на ИТ и телекомуникации, индустриални, консултантски и търговски компании, индустриални предприятия, структури на държавната администрация и други

„ Национални дни на кариерата “ продължава със събития в още 7 университетски града, както следва:
София – 13-14-ти март , Хотел Маринела – зали София Гранд и Ефе; Варна – 19 март , Юнашки салон; Русе – 21 март , Русенски университет „ Ангел Кънчев“; Велико Търново – 26 март , Великотърновски университет „ Св. Св. Кирил и Методий ”, пети корпус; Габрово – 28 март ; Технически университет; Свищов 29 март; Стопанска академия „ Д. А. Ценов “; Бургас – 2 април , Бургаски свободен университет; Пловдив – 4 април , Пловдивски Панаир, Конгресен Център.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР