Днес, в Деня на светите братя Кирил и Методий, на

...
Днес, в Деня на светите братя Кирил и Методий, на
Коментари Харесай

Карадайъ със специален поздрав за 24 май. Благодари на учителите

Днес, в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност,  трябва на първо място да благодарим на учителите, които палят искрата на знанието в нашите деца. Те са новите просветители! Поклон! Това написа във Facebook водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в специфичния си привет за 24 май.

Ето какво още написа във Facebook Мустафа Карадайъ:

От свое име и от името на Движение за права и свободи приветствам всички български жители с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

В този ден, когато се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий, би трябвало на първо място да благодарим на учителите, които палят искрата на знанието в нашите деца. Те са новите просветители! Поклон!

Днес, с помощта на кирилицата, България се простира на 5 континента, тъй като посредством нея милионите ни сънародници зад граница са отнесли парченце от Родината по всички краища на света.

В тревожните времена, когато на крачка от нас има война, от ден на ден се убеждаваме, че словото би трябвало с изключение на да въодушевява и да убеждава, тъй като то е най-силното оръжие на мира.

Мъдростта и светлината на 24 май ни демонстрират, че когато има жадност за познания и обич към изкуството и духовността, вярата за прогрес не угасва. И в заедност можем да продължим по своя път към „ светли съдбини “!

Честит празник!

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР