Днес в 17 часа търговци и шофьори от района на

...
Днес в 17 часа търговци и шофьори от района на
Коментари Харесай

Търговци и шофьори вдигат протест

Днес в 17 часа търговци и водачи от региона на Гоце Делчев оргнизират митинг против затварянето на граничен пункт " Илинден-Екзохи ", съобщи Българска национална телевизия.

Те ще се съберат покрай българо-гръцката граница, настоявайки тежкотоварните камиони да бъдат пропускани през пункта като заплашват с блокади на пътя и ефикасни митинги, в случай че това не се случи.

Представители на търговски, транспортни и аграрни компании от региона на Гоце Делчев са безапелационни, че търпят големи загуби, поради затворения пункт " Илинден-Екзохи ". Защото пътят им до граничен пункт " Кулата ", от където могат да влязат в Гърция, се удължава и оскъпява. Част от тях даже за изгубили сътрудници, с които работят в Гърция. Те упорстват за бързата интервенция на българските управляващи.

Вече са изпратили писмо до Външно министерство и до представителството на Европейска комисия в България.

Превозвачите дефинират като безусловно нелогично затварянето на контролно-пропусквателен пункт " Илинден ". Тъй като водачите минават през Кулата също без да се изисква негативен тест за ковид тях. Превозвачите са безапелационни, че в случай че Граничен пункт " Илинден " остане затворен и зимата, проходът през Папаз чаир, който свързва Сандански и Гоце Делчев, става съвсем неосъществим за прекосяване, и това ще убие бизнеса им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР